Ilutooted, mida sa tegelikult ei vaja

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas su peegliesine riiul on meigitooteid täis ja vannitoas võistlevad erinevad värvilised šampooni- ja palsamipudelid su tähelepanu pärast? Tegelikult on paljud ilutooted mõttetud ja neid on võimalik mõne teise niigi olemasoleva vahenditega asendada, vahendab Yahoo! Shine.

Näovesi

Naised kasutavad palju näovett, et näonahk oleks pingul ja sile, kuid nahaarst Doris J. Day sõnul on näovesi mõttetu osa igapäevasest ilurutiinist. Uuemad seebid ei jäta nahale neid jääke, mille eemaldamiseks näovesi loodi. Day sõnas, et kui kasutad näovett meigi eemaldamiseks, siis see on okei, aga muidu ei pea seda kasutama.

Kõõmavastane šampoon ja palsam

Juuksur Hikari Tezuka ütles, et kõõma taltsutamiseks pole tingimata poes leiduvad šampoonid ja palsamid parimaks vahendiks. Need võivad hoopis peanahka kuivatada ja muuta kõõmaprobleemi hullemaks. Tezuka soovitas peanahka niisutada vanamoodsal moel: kammi oma juukseid enne pesemist 100 korda naturaalsest materjalist harjastega harjaga. See aitab loomulikke õlisid laiali ajada ja stimuleerib peanahka.

Jalakreem

Ekspertide sõnul võib jalgadel vabalt kasutada kätekreemi, pole mingit mõtet osta eraldi veel jalakreemi. Või kasuta jalgadel hoopis vaseliini: määri jalad vaseliiniga kokku, tõmba sokid magamise ajaks jalga ja saadki kerge vaevaga pehmemad jalad.

Pinguldavad kreemid

Kui soovid suveks siledat nahka ja loodad, et tselluliidivastased kreemid on abiks, siis eksid. Dr. Dey sõnul ei pingulda need kreemid nahka ega eemalda tselluliiti pikaajaliselt. Ta lisas, et need kreemid võivad sisaldada kofeiini või mõnd taimeekstrakti, mis ajutiselt mõjuvad, parandades vereringet, kuid tunduvalt mõistlikum on tervislikult toituda ja jõusaalis käia.

Raseerimiskreem

Enne dušigeele oli raseerimiskreemil oluline roll: see pehmendas karvanääpsusid ja muutis raseerija libisemise sujuvamaks. Aga kuna paljudes dušigeelides on glütseriini, saab neid kasutada nii seebi kui raseerimiskreemi asendajana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles