Pirgit Toomel: milline on sinu unistuste mees?

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirgit Toomel
Pirgit Toomel Foto: Erakogu

Kolumnist Pirgit Toomel kirjutab oma sõbrannast, kel on oma tulevasele kaaslasele võimatuna näivad ootused.

Seekord kavatsen tuua näite elust enesest ja rääkida enda vallalisest sõbrannast. Tegemist on ilusa naisterahvaga, kes on haritud ja karjääriredelil edukas. Tal on elus kõik, et olla õnnelik, kuid sisimas on ta õnnetu, sest ta on üksik. Tal on sõbrad, toredad kolleegid ja aktiivne elustiil, kuid omale kallimat ei ole suutnud leida. Huvitav, miks ta vallaline on?

Teemast sammukese kõrvale astudes, ütleksin, et vallaline olla ei ole halb. Ainult kõige tugevamad oskavad seda. Neid mehi ja naisi on liiga palju, kes suhtest suhtesse hüppavad, puhtalt saamatusest iseseisev olla. Aeg iseendaga annab võimaluse mõista enda soove, ootusi ja analüüsida vigu minevikust. Seda kõike, et tulevikus targem olla ja rumalaid olukordi vältida. Aga see ei ole antud olukord. Noor daam sooviks väga endale kaaslast.

Küsides sõbrannalt, millist meest ta õigupoolest otsib, sain pika nimekirja nõudmistest. Kindlasti peab tegemist olema ilusa ja eduka mehega, st ootuslikult võiks ta olla ettevõtte juht või avaliku elu tegelane. Keegi, kelle elu on sotsiaalselt aktiivne, kes käib kvaliteetüritustel ja ei talu igavat elu. Lisaks peab ta olema väga andev isik, kuna preili nimetab ennast enesekeskseks. Lisades, et kaks egoisti kokku ei sobi. Nimelt on tegemist pere pesamunaga, kes on alati tähelepanu keskpunktis olnud ja printsessina üles kasvatatud. Niisiis otsib ta meest, kes teda kätel kannaks. (Atleeti?)

Nüüd tuleb parim osa - tulevane mees peaks olema teisest rahvusest, kuna siis on elu poole põnevam. Sellel lihtsal põhjusel, et oma rahvusest mehega ei ole üksteiselt nii palju avastada kui inimeselt, kes on teisest kultuuriruumist. Näiteks tähendab see lisaks enda rahvuspühade tähistamisele ka uusi pidustusi. Reisimist ühest riigist teise sugulaste külastamise eesmärgil jne. Uurides tema minevikku ja kogemusi, sain aru, et need piirduvatki välismaa meestega. Niisiis on ta naine, kellele meeldib põnevus ja pinge.

Kurb on see, et kuigi ta elust on läbi käinud väga mitmeid välismaa mehi, kes tahavad vaid lõbutseda ja naudivad elu momendis, ei ole ta siiani aru saanud, et sellist tüüpi isikud ei ole stabiilsed. Praeguse loo puhul tundub mulle, et elu ei ole noort daami üldse õpetanud. Valem, mille ta mulle ette käis, on ideaalne hetkes elamiseks, kuid mitte kunagi koht, kuhu enda süda panna.

Tema juttu kokkuvõtlikult ümber jutustades, võin öelda, et ta otsib kena välimusega rikast elunautijat, kes rändab mööda maailma ringi ja on kõigi sõber. Kedagi, kes armastab tähelepanu ja on piisavalt edev nautimaks üritusi, kus tuleb ülikonda kanda. Ilmselgelt armastab selline inimene end üle kõige ja naudib tähelepanu. Võib öelda, et tema unistuste meheks on stabiilne pleikar. (Kes see veel on?)

Enda elust rääkides ja arvamust jagades, küsis ta, kuidas mul on õnnestunud õiged asjad elus ära tunda. Vastus tema küsimusele oli väga lihtne. Ma vaatan, mis etapis inimene enda elus on ja tahan kõike seda, mis on vastand tema kirjeldusele. Pealegi, ma ei ole piiritlenud oma võimalusi. Ma tean, millist inimest ma kindlasti ei taha ja kõik ülejäänu on lahtine. Igaühel on võimalus ennast tõestada. Ma ei loo eelarvamusi enne, kui ei ole isikut tundma õppinud. Kõigis on midagi head.   

Mis te arvate, kas ta leiab endale unistuste mehe, keda otsib? Või, millal ta aru saab, et valem on vigane?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles