Pirgit Toomel: ma kolin San Franciscosse!

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirgit Toomel
Pirgit Toomel Foto: Erakogu

Kolumnist Pirgit Toomel kirjutab, et otsustas siiski vastu vanemate tahtmist endast vanema mehega välismaale kolida.

Jah, tõelised võitjad on need, kes vaatavad igat olukorda lootusega ja usuvad võimatusse! Kõik saab korda. Ma tean, et elu ei ole alati lihtne ja must-valge (nagu loodame), kuid sellepärast ei tohi alla anda. On igati normaalne, et üksteist tundma õppides tekivad probleemid, arusaamatused ja üksteisest mööda rääkimised. Nii lihtne on käega lüüa ja minema kõndida. Selle asemel, et peeglisse vaadata ja proovida olukorda parandada, ära leppida ja probleemile lahendust leida.

Nagu budistid ütlevad - mõttel on jõud. Usu, et kõik saab korda ja saabki. Iga suhe on koostöö ja selleks, et see toimima hakkaks, on vaja rääkida enda tunnetest. Tean, et see ei ole lihtne, kuid vastasel juhul ei anna sa teisele isegi võimalust end õnnelikuks teha. Niisiis otsustasin ka mina enda tekitatud probleemile otsa vaadata. Jah, käitusin valesti, kui andsin lubaduse teise riiki kolida ja seejärel seda sõprade ja pere eest varjama hakkasin. Olenemata sellest, et tahtsin neid tegelikult muretsemisest säästa.

Paljud probleemid ja arusaamatused tulenevad sellest, et inimesed ei tea, mida tahavad. Kõik kõhklevad aeg-ajalt. Kuid selleks, et õnnelik olla, tuleb seada siht silme ette ja jääda endale kindlaks. Nii nagu puu on juurtega maa küljes. Kas sa tead, miks mehed arvavad, et ilusad naised on lihtne saak? Just sellel samal põhjusel, et enamus juhtudel alles otsitakse ennast. Elus on nii palju valikuid ja võimalusi. Veel enam, olles inimene tähelepanu keskpunktis, on üsna keeruline leida endale see üks ja õige teekond. Täpselt samal põhjusel ei ole meestel  sellistesse naistesse usku. Nad arvavad, et ei ole suutelised sind enda kõrval hoidma. Mis siis saab, kui tuleb parem? Keegi, kes on piisavalt sihikindel, toob lilli ja šokolaadi. Räägib seda, mida kuulda soovid ja paneb uskuma, et mõistab sind. Tõesta, et sa oled parem!

Elus on üks lihtne valem ja selleks on enesekindlus. Tuleb jääda iseendaks ja järgida oma unistusi. Uskudes parimat, võid ükspäev avastada, et oled leidnud enda tee. Selleks on aga vaja aru saada, mida sa südamepõhjast tahad. Tuletan meelde, et mõttel on jõud. Kõik, mida usud, juhtub. Päriselt, võid järgi proovida. Ja ma tean, et ei jaga lubadusi suusoojaks. Öeldes, et tahaksin kolida teise riiki, mõtlesin seda tõsiselt. Seega tegin tegelikult oma valiku juba mõnda aega tagasi. On aeg usaldada oma instinkte ja unustada kõik küsimärgid. Vahel ma mõtlen, et kui rumalad on inimesed tundes ära selle õige, kuid jäädes ratsionaalse mõtlemise küüsi ja lastes heal asjal minna.

Isegi, kui pean tulevikus tõdema, et see ei olnud kõige parem idee, on mul midagi, millest teistele rääkida. Otsustasin, et ette muretsemisel ei ole mõtet. Tegelen sellega siis, kui on vaja. Praegu tuleb nautida hetke. Niikuinii ma olen isik, kes elab emotsioonidele. Armastan elu kogu hiilguses. Läbi rõõmude ja raskuste. Nüüd on aeg selg sirgu lüüa ja ellu muutuseid tuua. Ma kolin San Franciscosse! Tean, et kõik ei ole ideaalne ja ei lähe alati nii nagu loodame, kuid olen otsustanud endast parima anda. Lihtsalt peab tugev olema. Ma usun võimatusse ja olen võitleja. Emotsioonid ongi need, mis ümbritsevale värvi annavad. Olgu need siis head või halvad.

Tean ka, et igal otsusel on tagajärg, kuid ma oskan ideaalselt ka kõige halvemast olukorrast parima leida. Kõik on valikute küsimus. Seekord ma teen midagi teisiti ja järgnen oma südamele. Säilitan positiivse mõtlemise. Kõnnin jalad maa peal ja tean, et õnn on igapäevane valik. Tulgu või veeuputus. Maailm ei ole ideaalne ja see teebki selle põnevaks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles