Sten Sang: tõelise mehe välimääraja

Sten Sang
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Sang
Sten Sang Foto: Erakogu

Kolumnist Sten Sang teab, milline peab olema üks tõeline mees. Oma teadmisi jagab ta lahkesti ka lugejatega.

Me kõik oleme kursis, et õige mees ei nuta. Millised on aga uuemad trendid tegevustes, mis tõsisele isasele keelatud on?

Et alanud on uus aasta, loevad kõik vapralt värskeid horoskoope, mis lubavad kokku palju põnevat. Tõeline mees peab end kõigest sellest kaarega eemale hoidma, kuna horoskoobid on pehmekestele. Oma tähemärgi tundmine on suurim patt, mida mehine mees elus teha võib. Kui naispool mehe salajasest huvist teada saab, on lahkuminek enam kui kindel.

Kindlasti peab tõeline mees olema võimalikult sõnaaher ja kinnine. Iga liigne sõna toob naiskuulajalt kaasa vasturepliigi: «Ükski mees ei mõtle ju nii.» Suurim viga, mida mees teha võib, on oma mõtete paberile panek. Igasugune kirjutamine ja oma päris mõtete avaldamine murrab kuvandit ürgmehest. Iidsest suure lõuapäraga neandertallasest, kes pereema juukseid pidi koopasse tiris ja seal võimusuhteid kehtestas. Ei maksa lasta end eksitada naispoole vahepealsest kurtmisest, et mees on liiga tahumatu või ei ava end piisavalt. See on vaid sööt ullikestele ning õngeläinud lüüakse üsna kiirelt risti ning jäetakse maha, et edasi liikuda tõelise mehe juurde.

Riietuma peab mehine mees võimalikult tumedatesse rõivastesse. Lubatud on mõned helkurtriibud tunkesäärtel, kuid ei midagi enamat. Igasugu värvide kasutamine viitab seksuaalse orientatsiooni häiretele ning toob kaasa tõrjutuse alfaisaste grupeeringus. Lõhnastamine kui selline ei sobi mitte ning parim lõhn, mis õigel isase peal voogab, on määrdeõli ja tubaka aroom. Siis saab naine juba kaugelt aru, et tema kallis kaasa on koju saabunud.

Juuksurit peab tõeline mees kartma kui tuld. Paremal juhul laseb ta end korralikult karva kasvada ning möriseb kuskil nurgas. Äärmisel juhul on talle lubatud pea kiilaks ajamine juukselõikusmasinaga. Igasugused geelid ja vahad tekitavad talle nii vaimse kui füüsilise allergia.

Intiimsetes olukordades on tõeline mees jätkuvalt liidri rollis. Mingid peened eelmängud ja totrad mänguasjad või niisama musitamised teda ei huvita.

Oma kehahääli väljendab mehine mees kõvasti ja tihti. See aitab tal märgistada piirkonda ja näidata, kui heas füüsilises vormis isend on. Seltskonnas viibides teenib sellega kaaslaste tunnustust ning pärast iga väljendust on sobilik ka naerda.

Autorooli sattudes avaldub jõulise mehe parim pool. Temast saab ühtäkki geenius, keda on valgustanud taevane jõud ning teinud targemaks kogu maailma juhtidest. Seda enam vihastab ürgmeest, et ülejäänud liiklejad ei jaga tema ilmutust. Suures ärevuses jälitab ta teisi rumalaid juhte, kes tema masinale ette keerasid. Sealjuures unustab roolija täielikult, kuhu ise algselt teel oli. Õiglus on vaja maksma panna.

Kodutööde jagamisel on mehine mees õiglane. Kõige raskema töö jätab ta alati enda kanda - naine võib õllepurki avades on õrnu sõrmi vigastada. Liiatigi ei sobi selline kole alkohol naise õrna seedetrakti reostama. Nii hävitabki hooliv mees oma kalli naise eest külmikusse tekkinud ohtlikku kraami. Muude töödega saab naine õnneks hakkama ja nii ohtlikud need tema tervisele ei ole.

Tõeline mees hoiab end igasugu suhtlusportaalidest kaugele. Pealegi ei ole tal ühtegi fotot endast, mis pärineks pärast kutsekooliaegsest perioodist. Tõeline mees ei edvista kaamera vaateväljas ega keksi oma piltidega ilmarahva ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles