Pirgit Toomel: võõraste meestega lapsi tegema?

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirgit Toomel
Pirgit Toomel Foto: Erakogu

Mõne inimese elu lihtsalt on kui seebiooper. On selle põhjustanud liigne televiisori vaatamine, igavus või midagi muud, mis paneb teid kõike tagurpidi pöörama? Võõralt mehelt seksi paluda, rasestumise eesmärgil, ei ole kõige lihtsama tee valimine. Naised, naised, mis te teete?

Just siis, kui mõtlesin, et miski siin elus ei suuda mind sedavõrd üllatada, pean tunnistama, et olen sügavalt eksinud. Tean igasuguseid lugusid naistest, kes tahtlikult rasestuvad, et meest endaga hoida. Meestest, kes enda kõrvale tugeva naise võtavad ja tema püsivuse lastega kindlustavad. Aga mul ei olnud aimugi, et meie väikese Eesti talentmehed on niivõrd  kõrgelt hinnatud, et mõne naise kinnisideeks on nende last kanda.

Kas tõesti iseendaga hakkama saamine on nii raske? Pidev võitlus, et leida tasakaal ratsionaalse mõtlemise, sotsiaalse surve, emotsionaalsuse, unistamise ja muude tegurite vahel. Lubage ma avaldan saladuse ja ütlen, et sellele on võti – usalda enda instinkte! Isegi Inglismaa politoloog Stanley Baldwin ütles: «Usaldan enne naiste instinkte kui meeste põhjendusi». Sisetunne ütleb rohkem kui tuhat sõna. 

Üks suurim ja tähtsaim otsus siin elus on pere loomine. See on vastutus, mistõttu meest valides hinnatakse alati tema sobilikkust lastele isaks olemisel. Isegi, kui me ei soovi hetkel peret luua, vaadatakse alati enda kaaslast potentsiaalina. See kõik tuleb alateadlikult ja instinktidest. Olin väga üllatunud kuuldes, et on inimesi, kes küsivad last enda «edukalt» kolleegilt. Seejuures olles ise abielus ja elades koos oma kaaslasega. Mis võib küll ajendada naisi taolisteks tegudeks? Olen alati arvanud, et palatis vastsündinule otsa vaadates soovitakse leida sarnasusi nii emalt kui isalt.

Suurimaks üllatuseks oli asjaolu, et see ei olnud tollele mehele ainukene kord, kus taoline pakkumine päevakorda tõsteti. Neid on olnud mitmeid. Pealegi, milline mees ütleks ei? Kokkulepe tähendab igavest vaikimist ja üheöösuhet. Samal ajal on tegemist suurima komplimendiga, mida üks naine mehele teha võib. Kes meist ei tahaks kuulda, et oleme intelligentsed, targad, suurepärased ja tahetud geenidega. Sellist elu meie Eesti talendid elavadki. Isiklikult nimetaksin neid postiljonideks.

Oskan siit ainult järeldada, et kõrgemal ametikohal töötav edukas mees ei ole mitte ainult iga naise unistus, vaid ideaal lapse geenidele. Emadena soovime oma võsukestele parimat. Bioloogilisest isast oleneb tulevik, tervis, iseloom jms. Tahame ikka, et lapsest kasvaks iseseisev ja tubli inimene. Selleks on vaja intelligentset ja haritut esivanemat. Kuna peret luues tahame püsivust, lojaalsust ja stabiilsust, siis taoliste meeste enda kõrval hoidmine on suhteliselt võimatu. Lihtsam on nendega lapsi teha ja sünnitunnistusele enda stabiilse mehe perekonnanimi kirjutada. Või mis naiste peas toimub?

Soovitusena palun uurida väljavalitu geneetilist tausta. Piinlik oleks pärast sünnitust avastada, et järeltulija osutus tumedanahaliseks või leida end olukorrast, kus lapsele kasvavad punased juuksed. Ärge unustage, et ka varbad on pärilikud. Nii et ennem, kui enda meest kuuevarbalisega petma hakkad, mõtle kaks korda. See võib päevavalgele tulla. Valel on lühikesed jalad.

Ma ei kujuta ette, mis paneb naist küsima last teiselt mehelt, kuid kas selle taga võib olla tõesti enda mehe viljatus või hoopiski varjatud tunded kellegi teise vastu? Lisaks sellele, et mängite enda õnnega, mõjutate ka oma lähedaste elu. Võib-olla olen mina lihtsalt pereväärtuste hoidmisel lootusetu unistaja, kuid lapsi peaks sünnitama siiski oma mehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles