Pirgit Toomel: seitse asja, mida peaksid oma partneri kohta teadma

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirgit Toomel
Pirgit Toomel Foto: Erakogu

Kolumnist Pirgit Toomel annab nõu, mida igaüks peaks oma kallima kohta teadma, et teda paremini tunda.

Just siis, kui arvame teadvat oma lähedasi, on meil iga päev midagi uut nende kohta õppida. Mind üllatavad inimesed, kes julgevad arvata, et tunnevad mind läbi ja lõhki. Kergitaks õlgu ja küsiks, kuidas see võimalik on? Päris tihti avastan end mõtlemast, kes olen ja mida ma tahan üldse elult. Isegi pärast aastatepikkust kooselu on alati midagi uut avastada. Sa võid teada, millisel voodi poolel mulle magada meeldib, aga kas sa tõesti tead, millest ma und näen?

Koostasin lühikese nimekirja asjadest, mida oleks viisakas teineteise kohta teada ja märgata:

1.      Sünnipäev

Ära isegi mõtle, et võid selle tähtsa päeva unustada. Ei ole midagi solvavamat olukorrast, kus sulle kallis inimene jätab õnne soovimata. Päev, kuu ja sünniaasta – õpi ära ja pea meeles!

2.       Varjatud oskused

Iga mees oskab midagi meisterdada ja parandada. Olgu selleks auto rehvi või läbipõlenud lambipirni vahetamine. Muhvinite küpsetamine või arvuti häkkimine. Isegi, kui arvad, et ta on isik, kes ostab ainult  valmistoitu koju ja kutsub meistri pesumasinat parandama, oskab ta kindlasti midagi rohkemat. Iga inimene on täis üllatusi, nii et ära ehmu, kui selleks on salli kudumine. Uuri välja, mis on sinu kaaslase varjatud oskus ja kasuta seda. Küsi mehelt julgelt abi. Neile meeldib ennast tähtsa ja vajalikuna tunda.

3.      Asjad, mis talle ei maitse

Piinlik on avastada end olukorrast, mil oled küpsetanud mehele roa komponentidega, mis talle ei maitse. Kui ta ei söö seeni, siis ei ole mõtet õhtusöögil seenesoustiga üllatada. Mine temaga koos toidupoodi ja selle asemel, et hakkad ise valikuid tegema, jälgi ja vaata, millise majoneesi tema riiulilt valib. Kui sa kohe suhte algul ei märka omale kalli inimese maitse-eelistusi, siis võid kindel olla, et kaua ta sinu enesekeskset käitumist välja ei kannata.

4.      Märka märkamatut

Lisaks karjäärile ja hobidele, ulatuvad sinu kaaslase huvid palju sügavamale. Iga päev enda töömuredest ja lastest rääkides jäävad sul märkamata asjad, mis on hakanud talle põnevust pakkuma. Minge koos raamatupoodi ja vaata, millise raamatu ta riiulilt sirvimiseks võtab. See on ideaalne koht üksteise tundma õppimiseks. Võid avastada, et talle on hakanud huvi pakkuma fotograafia, UFOd või pildid paljastest naistest. Võib-olla ta usub siiani, et võib lendama õppida.

5.      Veregrupp

Viisakusest võiks ju teada. Mis siis, kui midagi juhtub ja arst küsib sinult mehe veregruppi?

6.      Tema abivalmidus

Suhtes olles eeldame, et saame toetuda rasketel aegadel enda partnerile. Ma rõhutaks sõna «eeldame», sest tegelikult ei tea me seda enne, kui oleme avastanud end elu hammasrataste vahelt. Aeg-ajalt üllatab elu meid ebameeldivustega, mil vajame tuge ja toetust. Kas sinu kaaslane pakub abi turistile, kes kaarti uurides üritab aru saada, kus ta on? Kas ta üldse märkab eksinud inimest ja milline oleks tema tüüpiline käitumine? 

7.      Kehakeel

Nii nagu õpid tundma enda koera, jälgides tema kehakeelt ja seostama neid vajadustega, peaksid tegema ka inimestega. Kõik unistame kellestki, kes meid mõistaks. Kuigi mõtete lugemine on võimatu, on sul võimalik inimese kohta palju teada saada, jälgides tema miimikat. Vaata, mis talle rõõmu valmistab ja mis naeratuse suult pühib. Mis näoga ta koju saabub ja mis teda murelikuks teeb. Märka inimest!

Nautige teineteise tundma õppimist. See on huvitav, põnev ja hoiab suhte värskena. Kõik nõuab pingutamist ja rohket tööd. Midagi ei jää lihtsalt niisama püsima. Ole tähelepanelik ja näe, sest kui sina seda ei tee, teeb seda keegi teine. Ära muutu mugavaks ja arva, et sa tead teda, sest tegelikult ei tea. Aeg, kogemused, töö, inimesed, kes meie eludest läbi käivad – kõik muudab inimesi. Anna endast parim ja kui ta seda hinnata ei oska, siis ütlen, et väärid kedagi paremat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles