Pirgit Toomel: noored naised ja vanemad mehed

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirgit Toomel
Pirgit Toomel Foto: Erakogu

Otsustasin, et ei lase sellel enda elu mõjutada ega hooli kolmandate isikute arvamusest, kirjutab kolumnist Pirgit Toomel. Inimesed kritiseerivad sind alati. Olenemata kui õigesti või valesti käitud. Kavatsen selle avalikkuse ette tuua - Prince Charming on minust 22 aastat vanem.

Kas te ei ole tähele pannud, et muudate enda elu keeruliseks, luues igale olukorrale reeglid ja valemid? Kõike selleks, et ennustada tulevikku, kaitsta end teadmatuse eest ja hoiduda riskist. Ma ei räägi olukorrast, kus peaksid olema isekas ja teise tunnetest mitte hoolima, vaid sellest, et sa sulged enda ees palju võimalusi näiteks ainult sellepärast, et keegi on sinust vanem või noorem.

Vahel tuleb lihtsalt elada, unustada reeglid ja teha seda, mis sind õnnelikuks teeb. Huvitav on see, et armudes kaovad kõik piirid, kuid kui esimesed emotsioonid on läbitud, hakatakse olukorda analüüsima. Tuleb see hirmust haiget saada, pettuda või millestki muust, aga mingil põhjusel hakkad kahtlema. Nii juhtus ka minul, kui ütlesin enda vanuse ja avastasime, et oleme täiesti erineval ajastul üles kasvanud.

Iga algus vajab pühendumist, üksteise tundma õppimist, kannatlikkust ja tahet. Isegi kui inimeste vahel on tugev tõmme ja tunded, ei toimi ükski suhe ilma pingutuseta. Olukorra muudavad keeruliseks erinevad rahvused, keelebarjäär ja vanus. Muusika, filmid, hobid, mille kõrval üles kasvasime - kõik on erinev. Lisaks sellele, millise pilguga vaatavad mind minu vanemad?

Olen ise sama kritiseerivalt vaadanud paare, kus noor naine on koos vanema mehega või vanem naine noorema mehega. Mõtlesin endamisi, et arvatavasti on sellel vanamehel palju raha ja naisele, kel haridust ei ole, on see parem kui loteriivõit. Kuidas muidu noor, 20ndates tüdruk, saaks koos olla 45-aastase mehega? Või on tal nn isaprobleemid?

Vanus on oluline, kuid veel suurem tähtsus on elukogemusel. Olen kohanud väikseid täiskasvanuid ja suuri lapsi, mistõttu võin öelda, et alati ei ole number määrav. Juba lapsena küsisid vanemad meie sõprade vanust, et kontrollida, kas nad on meile sobivad kaaslased. Ütlesin seda ka talle - on aeg lahti lasta igasugustest kõhklustest, kahtlustest ja hakata usaldama enda instinkte.

Esimest korda elus ma ei hooli mehe riietusstiilist, muusikaeelistustest, keelelisest barjäärist ja vanusest. Viimane sellest loetelust on arvatavasti teistele kõige üllatavam, sest ta on minust 22 aastat vanem. Ei, ma ei otsinud endale uut isa! Tegelikult olen sama üllatunud kui teie. Ei oleks kunagi uskunud, et avastan end sellisest situatsioonist, mistõttu võin olla kindel, et selles mehes on midagi erilist. Ta paneb mind tundma nii, nagu ei ole keegi teine suutnud.

Tegelikult oleneb kõik sellest, millises etapis oma elus ollakse. Kas tahetakse lõbutseda, nautida üksinda olemist, kedagi mugavusest enda kõrvale võtta või peret luua. Vanuse järgi inimestest eelarvamuse loomine ei ole alati kõige mõistlikum. Tõsi, number aitab mingil määral ennustada elukogemust, kuid ka see ei pruugi alati õige olla.

Kõige tähtsam on, mida otsitakse ja tahetakse. Otsusta, mida sa südame põhjast tahad. Ole enda soovides kindel ja sa leiad inimese, kes sulle seda pakkuda suudab. Ainult sellisel juhul saad olla õnnelik. Vanuseline erinevus võib muuta suhte raskemaks, kuid hea tahtmise juures on kõik võimalik.  Lisaks ära unusta, et ennekõike teeb elukogemus inimesest selle, kes ta on.

Kõige rohkem muretsen enda lähedaste pärast. Kuidas seletada neile, et oleme tõesti armunud ja millise reaktsiooniga vaatab mind isa, tutvustades talle temaga samas vanuseklassis olevat meest? Kuna tegemist on eduka ja jõuka mehega, peavad arvatavasti tema vanemad ja sõbrad mind kullakaevajaks. Tundub, et suutsin enda elu järjekordselt keeruliseks teha. Samas olen kuulnud, et head asjad ei tule kergelt ja nende nimel tuleb võidelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles