Kas isuäratavad toidufotod mõjutavad kaalutõusu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled üks neist inimestest, kes kokaraamatuid läikivate fotode pärast ostab? Oled kunagi mõelnud sellele, et nende vaatamine võib su kehakaalu mõjutada?

Halvad uudised neile, kellele internetis või kokaraamatutes ilusaid toidufotosid vaadata meeldib: teadlased tegid kindlaks, et isuäratavate toidufotode vaatamine tekitab suurema isu selle toidu järgi, mis omakorda tähendab aga kaalutõusu, kirjutab Yahoo! Shine.

Teadlased uurisid ülekaaluliste hispaanlannade ajusid, kes vaatasid fotosid ebatervislikest toitudest – kiirtoit, koogid, jäätised – ja tervislikest toitudest – köögiviljad, salat –, et kindlaks teha, kuidas naised fotodele reageerivad. Lisaks toidufotodele näidati naistele fotosid ka asjadest, mis polnud toiduga seotud.

Selgus, et ebatervislike toitude vaatamine piltidelt aktiveeris ajus selle osa, mis kontrollib isusid ja enese premeerimist. Ebatervislike toitude fotod tekitasid uuringus osalenutel isusid erinevate piltidel kujutatud toitude järgi ning nad tundsid lausa nälga.

Kaalutõusu vältimiseks eelista ilma isuäratavate fotodeta kokaraamatuid või kasvata iseloomu, et pildid su isusid ei mõjutaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles