Kleer Maibaum: lastele mõeldud toetused peaksid käima laste arvu järgi

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kleer Maibaum
Kleer Maibaum Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Näitlejanna Kleer Maibaum on kolme lapse ema. Ta rääkis ajakirjale Naised, et suurepalgalised ei peaks saama vähem lastetoetust, sest kõik on suhteline ja suurte sissetulekutega inimestel võivad olla ka suured väljaminekud.

«Lastele mõeldud toetused peaksid käima laste arvu järgi, mitte sissekirjutuse alusel,» selgitas ta. «See olgu riiklikult reguleeritud toetus. Eesti riik on nii väike, et kui tahame oma lapsi toetada, siis ei loe, kus laps elab.»

Näitlejanna peres on kolm last ja tema sõnul on neile iga euro vajalik ning lastetoetus on väga oluline. «Kõik lapsed on avaldanud soovi hakata käima ringides, ma ei tea, kas saan kõigile seda võimaldada,» tõdes ta. «Andke andeks, see on päris karm. Ka käivad mu lapsed tasulises Waldorf-koolis, aga meie riigis pole see kool ju aktsepteeritav kui normaalne kool. Samas ma ei saa endaga vastuollu minna ja neid mujale kooli saata.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles