Merle Palmiste: kui teed suitsu, siis arvavad kõik, et oled rumal

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Palmiste.
Merle Palmiste. Foto: Marina Pushkar

Näitlejanna Merle Palmiste rääkis ajakirjale Naised, et kuigi Eestis on elav poleemika selle üle, mis motiveeriks inimesi suitsetamisest loobuma, siis tema kampaaniatega kaasa ei lähe. Talle tundub, et mittesuitsetajad on valmis suitsetajad kividega surnuks loopima.

«See otsus, kas suitsetada või mitte, on igaühe enda teha,» sõnas ta. «Loomulikult on tore, et noori teavitatakse ja jagatakse infot suitsetamise kohta, sest nii saavad nad paremini otsustada. Ajad on muutunud. Ennem oli ju vastupidi – suitsetamine oli popp ja kui sa seda ei teinud, olid kohe mõttetu tegelane. Suitsetamine oli lausa meeletu moeasi, kõik tahtsid seltskonnas jääda pildile, suits suus.»

Praegust olukorda peab Merle Palmiste vastupidiseks, sest talle tundub, et mittesuitsetajad on valmis suitsetajaid suisa kividega surnuks viskama. «Kui teed suitsu, siis arvavad kõik, et oled rumal ja rikud lihtsalt oma tervist.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles