15 olukorda, mida lapsed ei salli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Segamini tuba, pidev virisemine, lõputu venitamine, magamamineku vastu võitlemine – need on vaid mõned olukorrad, mis panevad lapsevanemate kannatuse proovile.

15 olukorda, mida lapsed ei salli, vahendab Eltern.t-online.de.

1. Tervitamine.

Käepigistus, kallistus või põsemusi on laste jaoks tüütud. Ja seda eriti sugulastega, kes ei tahagi last oma embusest lahti lasta.

2. Magama minek.

Kõik on veel ärkvel, aga last sunnitakse magama. See on ju nii ebaõiglane! Pole siis ime, et laps ei saa magama jääda.

3. Hammaste pesemine.

On selge, et juukseid, keha ja hambaid tuleb pesta. Aga miks tuleb hambaid kaks korda päevas pesta, sellest lapsed aru ei saa.

4. Arsti juurde minek

Just siis, kui oled haige ja ennast kõige kehvemini tunned, pead arsti juurde minema. Miks küll? Kõigepealt tuleb istuda terve igaviku ooteruumis ja peale seda tuleb aru anda, mida sa sõid, kuidas magasid, kust valutab jne.

5. Kreemitamine

Nii kui päikene on välja tulnud, haaravad vanemad päikesekaitsekreemi järele. Ja kui kreem satub veel suhu või silma, on see eriti ebameeldiv. Vanemad ei mõista, et liivakasti minnes kleepub liiv naha külge ja see on nii vastik tunne.

6. Sööma sundimine

Sa tead ise väga hästi kui su kõht on täis. Kuid vanemate arvates peaks laps alati rohkem sööma. Mõnikord on just kõige põnevam mäng pooleli ja siis tuleb veel eriti kähku süüa, et tagasi mängima pääseda.

7. Piimanahk

See, kes armastab juua kuuma kakaod, teab, kui tüütu on kakao peale tekkinud piimanahk. Eriti halb on see, kui see nahk suhu satub.

8. Märjad riided

Märjad riided on ebamugavad ja hakkavad seljas sügelema.

9. Tobedad mütsid

Millegipärast tahavad vanemad alati mõne tobeda müsti lapsele pähe suruda. Enamasti on nende kuju, värvus ja materjal valitud vanemate poolt ning lapse enda soove ei ole arvestatud.

10. Poisid

Poistega ei saa koos mängida, leiavad tüdrukud. Nad on tugevad ja tahavad pidevalt mängureegleid muuta.

11. Tüdrukud

Tüdrukud on tüütud, leiavad posid. Isegi siis kui poisid mängivad ilusasti, saavad nad plikade käest pragada. Pealegi puhkevad nad iga asja pärast nutma.

12. Kodutööd

Pärast kooli võiks ju puhata, kuid vanemad oskavad alati leida mingisuguse tüütu kodutöö, mis vajab ärategemist. Aga see ju segab mängimist, lugemist või televiisori vaatamist.

13. Küsimused

Vanemad soovivad alati teada, mis koolis toimus ja millega pärastlõunal tegeletakse. Ja millegipärast ei lepi nad kunagi lühikese vastusega.

14. «Mul pole aega»

Just siis kui laps soovib oma emale või isale midagi olulist öelda või midagi põnevat ette võtta, kõlab vastuseks «mul pole aega». Aga lastel peab olema aga alati aega, kui on vaja näiteks kodutöid teha.

15. Vanemad

Nagu kõik pereliikmed, võivad ka vanemad tüütuks muutuda. Näiteks kui nad vaatavad hilja õhtul televiisorit, mis ei lase teistel uinuda või lülitavad arvutimängu ilma etteteatamata välja.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles