Maria Soomets: meie kodus võimupositsiooni pärast ei võitle

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Soomets
Maria Soomets Foto: Liis Treimann

Maria Soomets rääkis ajakirja Anne & Stiili augustinumbri persooniloos, et tema oma elukaaslase Robert Annusega kodus võimupositsiooni pärast ei võitle. Naise sõnul on hea kodune kliima igapäevane töö.

«See on vist mehe tarkus, et kodurahu huvides oleks naise otsustel suurem kaal,» sõnas ta. «Aga meie sarnasus puudutab lisaks muule ka teatavat otsustusvõimetust, mistõttu veeretame mõnd otsust kui palli ühe käest teise kätte.»

Kui peremudelit võrrelda võimuga, siis meeldiks näitlejannale, kui peres oleks portfellid jagatud enam-vähem võrdselt ja oluliste otsuste tegemisel oleks kõik kohal. «Kui üks väga domineerib ja teine end alla surub, on vaid aja küsimus, millal ebakõla välja lööb ja uksed selja taga sulguma hakkavad. Olen seda kogenud,» lisas ta.

Hea kodune kliima on Maria sõnul igapäevane töö. «Pilk ei tohi liiga enda sees olla,» selgitas ta. «Iga naine peab aru saama, mida oma kaaslase puhul tuleb tunnustada, ja mitte unustama märgata pisiasju.»

Loe täispikka persoonilugu Maria Soometsast ajakirja Anne & Stiil augustinumbrist!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles