Mis aitab punnis kõhu vastu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Puhitused, gaasid ja raskustunne kõhus on ebameeldivad ja võivad rikkuda nii mõnegi meeldiva suvise olengu. Ajakiri Naised annab nõu, kuidas neid tüütuid hädasid ennetada ja leevendada.
 

Esiteks tasub teada, millised toidud võivad kõhugaase põhjustada - nendeks on läätsed ja oad, kapsalised, paprika, gaasilised joogid, rasvased ja praetud toidud, soolased ja vürtsikad toidud, kunstlikud magusained, tärkliserohked ained ja närimiskumm.

Et hädasid leevendada, tasub aga süüa peterselli, kasulikke bakteritega piimatooteid (kui sa ei ole piima vastu allergiline), ingverit (või juua ingverist valmistatud teed).

Kõhtu aitavad korras hoida ka kiudained ning ebamugavustunnet leevendavad kaaliumirikkad toiduained, nagu banaanid, kiivid, maasikad ja spinat.

Meeles tasub pidada ka seda, et süüa tuleb rahulikult, toitu korralikult närides, ning parem on söömise ajal mitte rääkida - siis ei neela sa alla liigset õhku.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles