Kerge suvine kurgisupp kosutab

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Palju värskeid köögivilju ja väga vähe kaloreid – suvi on ideaalne supi valmistamise aeg! Olgu supp kuum või külm, tervislik supp pakub vedelikku, mineraale ja vitamiine.

Toome sinuni kerge kurgisupi, vahendab Wunderweib.de.

Külm kurgisupp (kogusest jagub ühele inimesele)

Koostisosad:

100 g kurki
1 väike sibul
1 puljongikuubik
150 g maitsestamata jogurtit või keefirit
1 pakk krevette (kogus vastavalt soovile)
suur peotäis värsket tilli

Valmistamine:

Koori kurk ja lõika väiksemateks tükkideks. Koori sibul ja haki see peeneks. Lahusta üks puljongikuubik kuumas vees. Lisa hakitud kurk, sibul, jogurt või keefir kõrgemasse anumasse ja püreesta.

Maitsesta kurgisupp soola, pipra ja muskaatpähkliga ning hoia seda umbes 30 minutit külmas.

Serveeri külmsupp ja krevetid eraldi väikestes kaussides, nii saad krevette lisada supile vastavalt soovile. Lisa kaunistuseks hakitud tilli ja kurki.

Valmistamisaeg: 15 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles