Airi Ojamets joonistas 13-aastaselt oma tulevikku ette

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauljatar Airi Vipulkumar Kansar (Airi Ojamets)
Lauljatar Airi Vipulkumar Kansar (Airi Ojamets) Foto: Svetlana Zaitseva/Õhtuleht

Lauljatar Airi Ojamets rääkis ajakirjale Naised, et kui ta on paranenud paarisuhte karmast ja õige aeg jõuab kätte, siis läheb ta Indiasse elama. Ta teab, kuidas ta tulevane elukoht välja näeb, aga ei tea selle koha nime.

13-aastaselt joonistas Airi pilte, millest ühel on kujutatud graatsilist hindu tantsijannat, teisel suurt reisilaeva, kolmandal hindu jumal Shivat ning viimasel on mägede, palmide, ookeani ja liivaranna taustal üks häärber.

Toona ei teadnud tüdruk, keda, mida ja miks ta joonistab. Huvitaval kombel on aga piltidel kujutatu tänaseks tõeks saanud. Naine jumaldab india tantse ja tantsimist, igapäevase tööna laulab ta reisilaeval ning hindu jumal Shiva on talle väga südamelähedane.

Airi usub, et ka viimasel pildil kujutatud elu palmide ja päikese all saab tõeks. Seda enam, et ta nägi prohvetlikku unenägu mustast kobrast, kes hammustas teda otse südamesse. Hindu uskumuse kohaselt tähendab kobrahammustus unes seda, et inimene on vaimselt arenemas ning liigub oma õigel eluteel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles