Kümme kaalutõusu soodustavat ametit

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Stress ja vähene liikumine tööpäeva jooksul on peamised põhjused, miks eri elualade inimesed kaalus juurde võtavad.

Avastasid, et oled pärast tööle asumist kaalus juurde võtnud? Põhjus võib peituda selles, et kõik töökohad ei ole loodud võrdsena: osal ametikohtadel on kaalus juurde võtmine tõenäolisem kui teistel, vahendab CNN Health.

Kontrolli, kas sinu amet on järgneva kümne hulgas:

  1. reisiagent;
  2. advokaat, kohtunik;
  3. sotsiaaltöötaja;
  4. õpetaja;
  5. kunstnik/disainer/arhitekt;
  6. juhtkonna assistent;
  7. arst;
  8. politseinik, tuletõrjuja;
  9. avalike suhete või turundusspetsialist;
  10. IT-spetsialist.

Miks just need ametid nimekirja jõudsid? Uue uuringu kohaselt on peamisteks põhjusteks stress ja vähene liikumine tööpäeva jooksul. Uuringus selgus, et 44 protsenti uuringus osalejatest võttis oma tööd tehes kaalus juurde. Enam kui pooled neist süüdistasid kaalutõusus päev otsa laua taga istumist – paljud söövad ka lõunat töölaua taga.

Lisaks näitasid uuringu tulemused, et stressist tulenev söömine, valmistoidu ostmine, tähtaegade tõttu toidukordade vahelejätmine ja pidev näksimine kontoris suurendavad kaalunumbrit.

Kahjuks ei saa ainult tööd süüdistada, sest üha enam töökohti võimaldab oma töötajatel tervislikumaid eluviise nautida, kuid vaid 10 protsenti uuringus osalejatest ütles, et kasutavad tööandja poolt pakutavaid sportimisvõimalusi.

Kuidas muuta oma tööpäev tervislikumaks? Uuringu läbiviijad soovitavad päeva jooksul rohkem liikuda, võtta lõuna kodust kaasa ja juua rohkem vett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles