Päevatoimetaja:
Heidi Ruul
Saada vihje

PROOVI JÄRELE Selline hommikusöök annab energialaksu terveks päevaks

Copy
Artikli foto
Foto: Pexels

Tasakaalustatud hommikusöök tasub tõsta au sisse: see stabiliseerib veresuhkrut, parandab keskendumisvõimet, meeleolu ja produktiivsust. Kuid olgem ausad – paljud meist jätavad hommikusöögi vahele või valivad mugavuse nimel hommikuhelbed või saiakesed. Sellise valiku tagajärjel tunned end peagi aga taas jõuetuna. Õnneks aitavad mõned lihtsad muudatused hoida energiataset stabiilsena ja panna aluse produktiivsemale päevale.

Toitumisspetsialist Vanessa King soovitab võtta hommikueinet ühe-kahe tunni jooksul pärast ärkamist. Kui see aeg aga ei sobi, ära muretse – hommikusöögi kasulik mõju säilib ka hiljem süües. «Parim aeg hommikusöögiks on siis, kui see sobib su ajakavaga, tekitab kõige vähem stressi ja saab muutuda harjumuseks, arvestades muid kohustusi, nagu töö, trenn või pereelu,» selgitas King.

Klassikalised hommikusöögid, nagu pannkoogid, vahvlid või hommikuhelbed, sisaldavad sageli rafineeritud süsivesikuid, kuid napib kiud- ja teisi vajalikke toitaineid. Dietoloog Alyssa Pacheco sõnul peaks enamik inimesi sööma hommikuti vähemalt 20–30 grammi valku. «Lisaks on soovitatav tarbida vähemalt 7–10 grammi kiudaineid ja 15 grammi rasva,» lisas ta.

Tagasi üles