Päevatoimetaja:
Heidi Ruul
Saada vihje

HEA TEADA Tumedal šokolaadil avastati uudne kasu tervisele

Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Kui isutab šokolaadi järele, on tore teada, et valikuid jagub: piimašokolaad, valge šokolaad, tume šokolaad ja kõik vahepealne. Ehkki igaühel neist on oma võlud, viitab uus uurimus, et tume šokolaad on neist tervisele parim. Šokolaadisõpradele on rõõmus uudis – tume šokolaad vähendab riski haigestuda II tüüpi diabeeti.

Selline seos võib tunduda üllatav, kuna šokolaad on eelkõige maiustus. Allpool vaatame lähemalt, mida uuringud ütlevad ja millised mehhanismid võivad selle taga olla.

Hiljutine uuring, mis avaldati 4. detsembril ajakirjas The BMJ, analüüsis kolme ulatusliku pikaajalise uuringu andmeid. Uuringutes osales ligi 192 000 inimest, kes vastasid regulaarselt küsimustikele oma toitumisharjumuste kohta. Andmed koguti 25 aasta jooksul, võimaldades teadlastel analüüsida šokolaaditarbimise mõju tervisele.

Tagasi üles