Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

PEKID PÕLEMA Üllatavalt lihtne nipp aitab ülekaalust ludinal lahti saada

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Dietoloog paljastas asja, mis mängib kaalulangetuse juures kõige olulisemat rolli. Ei, selleks ei ole lõputu trenn või enda näljutamine.

Dietoloog ütleb, et tema parim nõuanne kaalulangetamiseks on süüa sagedamini kogu päeva jooksul, et vältida küpsiste ja krõpsude järele haaramist, sest sa oled näljas ja need on just seal.

«Kuigi kalorid on kaalulanguse juures teguriks, on kaalulangetamise võti selles, et vältida nälga,» kirjutas dietoloog Natalie Rizzo eelmisel nädalal EatingWellile. «Õigupoolest on kaalulangetamise juures kõige olulisem süüa enne, kui nälga tunned.»

Rizzo viitas 2022. aasta uuringule, milles leiti, et järjepidev kalorikoguste tarbimine regulaarsete ajavahemike järel, näiteks hommiku-, lõuna- ja õhtusöögi ajal, võib kaalulangetamise edumäära kasvatada.

Rizzo ütleb, et ajastus on võtmetähtsusega — kui se ei saa iga päev samal ajal süüa, püüa näljatunde vältimiseks süüa iga kolme kuni nelja tunni tagant.

«See aken annab piisavalt aega toidu seedimiseks, kuid ei lase söögikordade vahel näljaseks muutuda,» selgitas Rizzo EatingWellis. «Pane oma telefoni taimer, kuni selliste vahedega söömine muutub harjumuseks.»

Loomulikult on oluline ka see, mida süüa. Rizzo soovitab seada prioriteediks valgu ja tasakaalustada seda täistera süsivesikutega. Näiteks sobivad hästi puuviljad, köögiviljad, täisteraviljad, oad ja kaunviljad ning pisut tervislikke rasvu.

Valgud aitavad luua täiskõhutunde, sest valkude seedimine võtab kauem aega kui teiste toitainete seedimine. Samuti aitavad valgud säilitada lihasmassi ja lihased põletavad rohkem kaloreid kui rasv.

Tagasi üles