Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

PILDID Eesti Disaini Maja võtab osa New Yorgi moenädalast

Copy
Xenia Joost
Xenia Joost Foto: TMW pressimaterjal

USA jätkusuutliku disaini platvorm The Canvas ja Eesti Disaini Maja teevad koostööd (EDL), et esitleda Eesti moodi ja disaini New Yorgis.

Pühapäeval, 8. septembril toimus ÜRO Eesti esinduses pidulik avapidu ja vastuvõtt pealkirjaga «Eesti ja Ameerika vaheline disaini ja moe diplomaatia», millega avati New Yorgi moenädala (NYFW) raames Eesti disaini ja disainereid tutvustav ürituste sari.

«Pärast eelmist õnnestunud esinemist maikuus New Yorgi disaininädalal NYCxDESIGN, kui SoHo linnaosas toimus laiaulatuslik Eesti disaini väljapanek ja loengud «UPMADE IN EE» kontseptsiooni all, saime põneva ettepaneku koostööks USA jätkusuutliku disaini lipulaeva The Canvas disainibutiikide ketiga,» rääkis Eesti Disainerite Liidu esinaine Ilona Gurjanova. «45 disaineri seast valiti ÜRO säästva arengu eesmärkide (SDG) kriteeriumite järgi välja 16 disainerit, kes on esindatud The Canvas show-roomis Manhattanil aasta lõpuni. Seal toimuvad lisaks hoolikalt kureeritud väljapanekule ka loengud ja Reet Ausi lühifilmi «Out of Fashion» esitlus. Ühtlasi oleme rõõmsad, et Disainiöö festivali eelüritus sel korral kaugel ookeani taga toimub.»

Väljapanekus on disainipalasid ready-to-wear kollektsioonidest ja aksessuaaridest kuni kodusisustustoodeteni. «Oleme väga põnevil, et saame esitleda Eesti disainerite loomingut Suures Õunas juba teist korda 2024. aasta jooksul. Disaini diplomaatia on saanud ootamatult hea hoo sisse. Värske koostöö The Canvas esindajatega on sujunud väga konstruktiivselt ning Ameerika partnereid on teist korda Eestisse oodata osalema peatselt algaval XIX Disainiöö festivalil,» rõõmustas Eesti Disaini Maja projektijuht Eva-Karlotta Tatar.

Esindatud disainerid: Reet Aus, Iris Janvier, Xenia Joost, August, Karlotta, Piret Loog, Kalli Sein, Laura Saks, Sile Luik, Killud, HYTI, Igor Volkov, Sandra Luks, Juhan Soomets, Tarmo Luisk, Kairi Lentsius. New Yorgi moenädal kestab 6.–11. septembrini. 

Tagasi üles