Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Kate Middletoni pere on kogenud suurt tragöödiat: surnukeha ei leitud kunagi (1)

Walesi printsess Catherine.
Walesi printsess Catherine. Foto: Henry Nicholls / Pool via REUTERS / Scanpix

Walesi printsess Catherine'i pere on tugev ja ühtehoidev.  Middletoni perekond on varem tõelise tragöödia üle elanud. 19-aastase Margareti lugu raputas kogu Inglismaad. 

17. aprillil 1900. aastal juhtus Põhja-Yorkshire'is asuvas mereäärses linnas suur õnnetus. Suured lained tõmbasid kaldalt kaasa kevadvaheaega veetva 19-aastase Margaret Middletoni. Sõbrad püüdsid meeleheitlikult teda päästa, kuid see ei õnnestunud. Noor naine uppus ja tema surnukeha ei leitud kunagi. Tolleaegne meedia kajastas juhtumit laialdaselt, tänapäeval on seda uurinud ajaloolane Michael Reed.

Naine oli innukas fotograaf ja pildistas õnnetuse päeval Filey Briggi poolsaare serval vastu kaljusid peksvaid laineid. Fotoaparaat leiti paar päeva pärast tragöödiat kaldale uhutuna. 

Margareti surm oli tema perekonnale tohutu löök, kuid võib-olla just seetõttu soovisid tema pereliikmed Margareti kirge pildistamise vastu edasi viia. Tema vennad Noel ja William ning õepoeg Peter jätkasid seda traditsiooni. Tänapäeval on Michael Middleton ja tema tütar, Walesi printsess Catherine, mõlemad kirglikud fotograafid.

Margaret Middleton oli Kate’i vanavanatädi, kellelt võis Kate oma fotograafiahuvi ja -ande pärida. Avalikkus saab üsna sageli imetleda Williami ja Kate'i laste ametlikke fotosid, mille autor on printsess ise.

Tagasi üles