Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Catherine'il on tohutu privileeg võtta Balmorali kaasa üks eriline ese

Walesi printsess Catherine.
Walesi printsess Catherine. Foto: Hannah Mckay / Reuters / Pool / Scanpix

Balmorali loss Šotimaal oli kuninganna Elizabeth II lemmikkoht. Ta käis seal igal suvel puhkamas ja veetis sealses lemmikpaigas ka oma elu viimased päevad. Walesi printsess Catherine oma perega on samuti Balmoralis sage külaline ning tal on kuningannalt saadud privileeg sinna üks väga eriline asi kaasa võtta. 

Kuningliku perekonna traditsioonide hulka kuulub Balmorali lossis puhkamine. Prints William on käinud seal juba pisikese poisina, nüüd võtab ta loomulikult kaasa ka oma lapsed George'i, Charlotte'i ja Louisi. 

Balmoral oli endise kuninganna Elizabeth II lemmikkodu, kus ta 2022. aasta septembris suri. 

Arvatavasti jätkab kuningas Charles oma ema loodud traditsiooni kutsuda teised pereliikmed Balmorali ühist aega veetma. Kui printsess Catherine Williami ja lastega kuninga kutse vastu võtab, saab see Kate'i jaoks olema seni pikim reis alates tema vähiravi algusest. 

Esimest korda sai Catherine kuningannalt kutse Balmorali minna päevil, mil ta alles käis oma tulevase abikaasaga. Loomulikult oli ta pabinas ja närvis, kuid kuninganna soovis, et ta ennast teretulnuna tunneks ja andis Catherine'ile haruldase privileegi. Nimelt teadis ta Kate'i kirge pildistamise ja fotograafia vastu ning lubas Williami tulevasel naisel Balmorali fotokaamera kaasa võtta. Ta lubas naisel oma valdustes maastikku ja lossi ümbrust pildistada. Kuigi tundub, et see pole teab mis suur asi, siis pole seda varem tehtud ja Kate peab seda mälestust ja privileegi väga kalliks. 

Raamatus «Kate: The Future Queen» kirjutab Katie Nicholl: «Kuninganna andis endast kõik, et Catherine ennast Balmoralis teretulnuna tunneks. Naisena, kes on kogu oma elu avalikkuse ees elanud, laseb kuninganna väga vähestel inimestel peale pere ja lähimate sõprade tõelist Elizabethi näha.»

Tagasi üles