Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

ELUPÄÄSTJA Lasteaiaõpetaja tegi oma viieaastasele hoolealusele ülima kingituse

Õpetaja otsustas oma hoolealuse elu päästa.
Õpetaja otsustas oma hoolealuse elu päästa. Foto: Shutterstock

Viieaastane Ezra Toczek põdes kaasasündinud maksahaigust, mis põhjustas tal tõsiseid terviseprobleeme. Haiguse viimases staadiumis tuli lapsele appi tema endine lasteaiaõpetaja. 

Hiljuti teatasid arstid Ezra vanematele, et haigus on jõudnud viimasesse staadiumisse ja peagi ütleb organ täielikult üles. Toshek kanti siirdamisnimekirja, kuid polnud teada, kui kaua ta ootama peab.

Carissa Fisher, kes oli varem Ezla lasteaiaõpetaja, sai teada lapse raskest seisundist ja pakkus end kohe Toshekile elusdoonoriks. Mais kinnitasid arstid, et Fisher on poisile ideaalne doonor ja tal on võimalik loovutada osa tema maksast. «Oleme täielikus šokis tema lahkusest, suuremeelsusest ja eneseohverdusest. On uskumatu, et see tegelikult juhtubki ja me saame lapse raviga edasi liikuda. Oleme väga tänulikud,» tunnistas poisi ema Karen People'i ajakirjanikele.

Siirdamiskuupäeva pole veel paika pandud, sest Fisher peab enne ohtlikku operatsiooni veel kord järele mõtlema ja lõpliku otsuse langetama. Siiski ei kahtle ta selles. «Sa ei tea kunagi, kelle elu sa järsku muudad. Emotsioone oli palju. Mul oli väga hea meel last ja tema perekonda nii õnnelikena näha,» jagas õpetaja.

Tagasi üles