Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

MEGHAN MARKLE 43 Seitse peamist põhjust, miks britid prints Harry abikaasat ei salli

Copy
Prints Harry ja Meghan Markle oma pulmapäeval 2018. aastal.
Prints Harry ja Meghan Markle oma pulmapäeval 2018. aastal. Foto: Gareth Fuller / Pool via REUTERS / Scanpix

Täna saab 43-aastaseks Sussexi hertsoginna Meghan Markle. Aastaid tagasi populaarne kuningapere liige on nüüd palju paksu verd tekitanud ja kuulub kõige ebapopulaarsemate kuninglike sekka. Mis on tema põrumise ja ebaedu põhjused? 

Miks on Meghan Markle saanud Ühendkuningriigis nii ebapopulaarseks ja lausa vihkamise sihtmärgiks?

Täna tähistab Sussexi hertsoginna oma 43. sünnipäeva, kuid britid teda paraku õnnitlema ei tõtta. Miks naine täpsemalt Ühendkuningriigi inimesi nii ärritab ja millega nende meelepaha välja on teeninud? 

1. Kuninglike traditsioonide hävitamine. 

Britid armastavad oma riigi kuninglikke traditsioone. Kui Meghan prints Harry ellu ilmus, näitas ta kohe, et ei kavatse kõiki reegleid järgida. Pulmakleit, mis ei sobinud range etiketi raamidesse, ennekuulmatud ja julged otsused, mis ei vasta klassikalistele ootustele – see kõik on saanud Sussexi hertsoginnale saatuslikuks ja põhjustanud brittide vastumeelsust. Rahvale tunduvad sellised muudatused protestina kõige vastu, mida nad on harjunud austama.  

2. Musta pesu avalik pesemine 

Britid armastavad oma monarhe, kuid veelgi enam hindavad nad oskust hoida perekondlikke saladusi suletud uste taga. Megan oli aga väga avameelne, mida paljud pidasid vastuvõetamatuks. Isiklike erimeelsuste arutamine kuningliku perekonna liikmetega, eriti pärast USAsse kolimist, põhjustas rahulolematuse laine. Britid pole harjunud nägema oma kuninglikke perekondi ajakirjade kaantel, kus räägitakse tundlikest peredraamadest.

3. Liigne isekus

Meghan ja Harry on kogunud kogu maailma tähelepanu. Kui paar 2020. aastal kuninglikest kohustustest loobuda ja Ameerikasse kolida otsustas, peeti seda katseks vastutusest kõrvale hiilida. Monarhi perekonna ennastsalgava riigi teenimisega harjunud britid nägid selles teos isekust.

4.Topeltmoraal 

Kui Sussexi hertsoginna hakkas rääkima oma vaadetest keskkonnale ja sotsiaalsele õiglusele, toetasid teda paljud inimesed. Siis aga selgus, et keskkonna kaitsmisest rääkides kasutavad Meghan ja Harry reisimiseks eralennukeid. See tekitas brittide seas suurt nördimust, kes ei salli silmakirjalikkust ja topeltstandardeid. Nende jaoks tundus see järjekordse näitena naise lõhest oma sõnade ja tegude vahel.

5. Hollywoodi minevik

Kuulsuse ja tähelepanuga harjunud endine näitlejanna ja teleseriaalide staar ei sobinud traditsiooniliste ideedega kuningapere reeglitega. Brittidel oli raske teda Sussexi hertsoginna vastu võtta. Paljudele tundus, et Meghani huvid seisnesid rohkem show-äris kui riigi teenimises. See tekitas tema vastu avalikku umbusku ja skeptilisust.

6. Kolimine

Kui Harry ja Meghan otsustasid Ameerikas oma uut elu alustada, tundsid britid end reedetuna. Kolimine tundus oma juurte ja kohustuste hülgamisena. See tekitas paljudes tunde, et nad on kaotanud veel ühe osa oma rahvuslikust identiteedist. Eriti ebameeldiv oli tõdemus, et paar nautis välismaal olles jätkuvalt kuninglikke tiitleid ja sidemeid.

7. Ohvri roll 

Meghan ja Harry on korduvalt erinevates intervjuudes rääkinud, kui raske neil kuninglikus peres oli. Kuid britid pidasid seda põhjendamatuks kaeblemiseks nii privilegeeritud elu kohta, mis enamikule inimestele alati kättesaamatuks jääb. Paljud tajusid nende sõnu kui katset äratada haletsust ja teenimatut tähelepanu.

Tagasi üles