Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

PRINTSESS HENRY Meghan Markle võib alati kasutama jääda seda üht kuninglikku tiitlit

Meghan Markle
Meghan Markle Foto: Sunday Alamba / AP Photo / Scanpix

2020. aastal kuninglikest kohustustest loobunud Meghani ja Harry tiitlite ümber keerleb palju kõlakaid ja arvamusi. Paljud arvavad, et naine peaks loobuma ka praegusest Sussexi hertsoginna tiitlist. Kuid enamasti ei teata, et on üks kuninglik tiitel, mis Meghanile alati alles jääb. 

Meghan sai printsiga abielludes õiguse printsessi tiitlile, kuid kasutades ainult oma mehe eesnime. See reegel kehtis ka Cambridge'i hertsoginna Catherine'ile, kellest 2011. aastal kuningliku perega liitudes sai tehniliselt printsess William. Tulevane kuninganna eelistab siiski kasutada tiitlit Walesi printsess Catherine. 

Sama õigus on ka Meghanil ning see jääb talle ka siis, kui ta hertsoginna tiitlist loobub või sellest ilma jääb. Kuid kuna prints Harry tegelik nimi on hoopis prints Henry Charles Albert David, saaks endine näitlejanna kasutada tiitlit printsess Henry. See oleks aga üsna segadust tekitav. 

Harry ja Meghan soovisid, et nende lapsed Archie ja Lilibet saaksid sünnijärgsed kuninglikud tiitlid prints ja printsess. 

Tagasi üles