Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Lenna kutsub nädalavahetuseks Setomaale ja julgustab unistusi täide viima

Lenna
Lenna Foto: Kristina Kaiva

Lenna, kes on koos abikaasa Lauri Mäesepaga Setomaale Ilmaveere keskuse loonud, peab oma kodukanti väga eriliseks ja maagiliseks kohaks, kuhu on kõik külalised teretulnud seda ilu ja väge nautima.

«Minu jaoks on selle piirkonna ja inimeste energia väga maagiline, mis tõmbab. Ja loodus, see imeline rahu ja loodus!» Lenna toimetab kes abikaasa Lauri Mäesepaga suvel täie mahviga Ilmaveerel ja pakub külalistele parimaid elamusi. «Ma usun, et sügis-talvine periood on kindlasti palju rahulikum ja tempo läheb alla. Katsume siis ka ise selles võimalust puhkamiseks näha.»

Praegu ei tee Ilmaveere pererahvas aga ajaliselt endale allahindlust, kuid head emotsioonid, mis nad külalistelt tagasi saavad, liigutavad südamest ning on tehtud töö eest parim tasu. «Need hetked ja kogemused, kus me oleme suutnud kedagi südamepõhjani liigutada. Pisarateni välja. Ilmaveerel on tähistatud pulmaaastapäevi, mis ei unune iial,» õhkab Lenna liigutusega. 

Südikas naine julgustab ka kõiki teisi oma unistusi püüdma ja neid täide viima, peljata ei tasu. «Hakake otsast minema… ja kaks pead on ikka kaks pead. Koos on kindlasti lihtsam kui üksinda suuri unistusi täide viia,» soovitab Ilmaveere perenaine. Ja Obinitsa endises kool-kirikus ringi vaadates võib teda uskuda. 

Juba sellel laupäeval, 3. augustil toimub Setomaal Obinitsas järjekorras 31. Seto Kuningriigipäev.

Setode aasta tippsündmus algab kell 11.30 ennelõunal ning kestab kuni varajase õhtupoolikuni, kuid kell 21 toimub festivali järelpeona Lenna ja Mihkel Raua meeleolukas ühiskontsert «Suveõhtu Setomaal».

Lenna enda sõnul laulab ta küll endiselt palju, kuid enamasti kinnistel erapidudel, avalikult astub lauljanna lavale harvem. 

Äsja avatud Ilmaveere keskuse väliõuel toimuv kontsert saab olema sissejuhatuseks Lenna ja Mihkel Raua peatselt ilmuvale ühisele albumile ning ühtlasi on tegemist Ilmaveere esimese suurema avakontserdiga.

«Kontserdi meeleolu saab olema minu bändile omane ja kuna Mihkel on ka kambas, siis pigem rokisem kui tavaliselt. Esitamisele tulevad minu armastatumad palad ja kuna oleme Mihkliga ju varem bändi teinud, siis teeme ka tema hitte koos. Lisaks tuleb esmaettekandele veel minu ja Mihkli uus lugu, mis on verivärske ja ilmub vahetult enne kontserti,» tutvustab Lenna toimuva hakkavat.

Lenna ärgitab inimesi juba päeval Obinitsasse tulema: «Seto Kuningriigipäev on siinkandis väga tähtis päev ja kindlasti tasub tulla saama osa ka sellest. Valitakse ju uus kuningas ning lisaks kuningriigi parim õllemeister, pillimees, sõirameister, leivameister, näputöömeister ja teised parimad. Programm on mitmekülgne, saab leelot kuulata, tantsida, laulda. Saab hästi süüa ja lähemalt seto traditsioonidega tutvuda.»

Nii festival kui õhtune kontsert toimuvad kauni Obinitsa järve lähedal mäe otsas ning on ümbritsetud imeilusate loodusvaadetega. Lisainfo ja piletid on saadaval SIIN ja enne kontserdi algust kohapeal. 

Tagasi üles