Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Niimoodi jäävad su juuksed endiselt paksuks ka pärast menopausi

Copy
Foto: Shutterstock

Juuste väljalangemine on menopausi tavaline, kuid murettekitav sümptom. Kui mõistad, mis seda põhjustab, saad tulla lagedale tõhusa strateegiaga, et oma juukseid hoida. Allpool jagab näpunäiteid hormoonide ekspert Sophie Shotter.

Alusta oma hormoonidest

«Lase oma hormoone kontrollida – nii suur osa juuste väljalangemisest on tingitud östrogeeni puudusest ja võimalikust androgeenide domineerimisest. Hormoonide kontrollimine aitab saada täpsemat pilti. Ja veendu, et see test hõlmaks ka kilpnäärmehormoone – need on sageli probleemiks keskeas ja üle- või alaaktiivsus võib põhjustada juuste hõrenemist,» toonitas Sophie.

Pilk toidulauale

Juuksed võivad välja langeda, kui organismil jääb vajaka B12- ja D-vitamiinist ning rauast. Kui neist on puudus, ei aita ükski trikk.

Vähenda stressi

Sophie soovitas lisada oma rutiini stressi vähendavaid tegevusi, nagu jooga või meditatsioon.

Treeni regulaarselt

Trennil on palju hüvesid, millest üks on vereringe parandamine, mis aitab ka juuste heaolule kaasa.

Võta toidulisandeid

«B6 ja foolhappe juurde võtmine võib juuste kasvu toetada,» selgitab Sophie.

Unusta juuksesirgendaja

«Liigne sirgendamine on ilmselt juuste suurim vaenlane, kuna paljud inimesed sirgendavad sama salku mitu korda,» selgitas Sophie. Ta soovitas lasta juustel võimalikult sageli loomulikul teel kuivada ja föönitamisel kasutada väikest kuumust. Ja kasuta alati kuumakaitset.

Kuivata rätikuga ettevaatlikult

Paljud inimesed tulevad duši alt ja hõõruvad rätikuga juustest esimest märga välja nagu homset polekski. See aga lõhub õrnu märgi juukseid. Kuivata pead õrnalt.

Allikas: Hello!

Tagasi üles