Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

PILK PEALE Nutikad viisid, kuidas tselluliit minema kupatada

Copy
Foto: Shutterstock

Tselluliit on kõigil naistel ja see on täiesti normaalne. Täiesti kahjutu asi, mille pärast pole vaja muretseda. Esmane soovitus ongi – löö käega ja lase sel olla. Kui tselluliit sind aga tõesti muserdab, proovi mõnda allpool nimetatud viisi, et seda pisut vähendada.

Tselluliit tekib siis, kui ladestunud rasv surub läbi nahaaluse sidekoe. Seetõttu leidub tselluliiti tavaliselt kehapiirkondades, kus on loomulikult rohkem rasva, nagu reitel, puusadel ja tagumikul. Tselluliit võib ilmneda olenemata kehatüübist või kaalust. Kuigi tselluliit ei pruugi olla märk valest toitumisest või vähesest liikumisest, võivad need tegurid koos geneetika, hormonaalsete muutuste ja veepuudusega sellele kaasa aidata. Ka vanus mängib rolli, sest vananedes kaotab nahk elastsust ja muudab tselluka ilmsemaks.

6 lihtsat viisi, kuidas tselluliiti vähendada

Pea meeles, et kuigi tselluliidi üldist väljanägemist on võimalik parandada, pole ühtegi võlukreemi ega ravi, mis selle täielikult kõrvaldaks.

Söö rohkem puu- ja köögivilju

Puu- ja köögiviljades on palju antioksüdante, mis mõjuvad üleüldiselt nahale hästi. Rohelised lehtköögiviljad, murakad, mustikad ja tsitrusviljad on kõik suurepärased antioksüdantide allikad, mis aitavad tselluliiti peletada. Parimate tulemuste saamiseks vähenda töödeldud toitude, suhkru ja soola söömist ja joo rohkelt vett.

Tee trenni

Regulaarne trenn suurendab lihasmassi ja tasandab tselluliiti. Samuti suurendab trenn verevoolu teatud kehapiirkondadesse, mistõttu rasv kaob kiiremini.

Määri retinoolikreemi peale

Retinool stimuleerib kollageeni tootmist, nii et naha tekstuur on siledam ja tihedam. Kuigi see ei pruugi kaotada tselluliidi lohke, parandab see välimust. Määri nahka retinoolikreemiga aeglaselt ja ülepäeviti, et nahk kohaneks ja ei ärrituks.

Koori

Regulaarne koorimine ja niisutamine parandab naha tekstuuri ja vereringet. Koori alati puhast nahka ja kanna toodet peale vastavalt juhistele, kirjutab Shape.

Tagasi üles