Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

MILJONID OOTAVAD Prints Harry saab 40. sünnipäevaks hunniku raha

Vasakul Ühendkuningriigi kuninganna ema, paremal kuninganna Elizabeth II.
Vasakul Ühendkuningriigi kuninganna ema, paremal kuninganna Elizabeth II. Foto: Ian Waldie / Scanpix

Prints Harry saab 15. septembril 40-aastaseks ja sel puhul saab ta kätte päranduse oma vanavanaemalt, kuninganna Elizabeth II emalt. 

Suurbritannia kuninganna ema, Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon, suri 2002. aasta 30. märtsil 101-aastasena. Enne oma surma pani ta paika mitmed varanduslikud asjad, tagamaks, et tema perekond päriks tema kopsaka vara just nii, nagu ta ise seda soovib. 

Praegu 39-aastane kahe lapse isa prints Harry pärib vanavanaemalt kopsaka summa raha. See on vaid murdosa kuninganna ema hinnanguliselt 70 miljoni naelsterlingi suurusest varast, mille jõukas naine oma pere sihtfondi paigutas. Kuid sellest hoolimata on rahahunnik muljetavaldav – Harry saab endale teadaolevalt seitse miljonit naela. See on kuninganna ema pärandusest suurim osa. 

Väidetavalt saab Harry perekondliku finantskorralduse tõttu suurema summa kui tema vanem vend ja tulevane kuningas prints William. 

Vaatamata sellele, et sülle kukkuv pärandus tundub tohutu, on Sussexi hertsog ja hertsoginna oma sõpruskonnas ühed kõige vähem jõukad. Näiteks George Clooney on Harryst ja Meghanist ligi kümme korda rikkam. Tema netoväärtus, mida ta jagab oma advokaadist abikaasa Amaliga, on hinnanguliselt umbes 437 miljonit naela. Harry ja Meghani ühise netoväärtuse viimane hinnang on 46 miljonit naela.

Tagasi üles