Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

OOTAMATU PÄRIJA Printsess Diana lapsepõlvekodu ei jää Williamile ja Harryle

Harry ja William oma ema mälestusmärgi avamisel.
Harry ja William oma ema mälestusmärgi avamisel. Foto: Dominic Lipinski / Scanpix

Kurikuulus Althorpi mõis, mis oli varalahkunud printsess Diana lapsepõlvekodu, ei jää tema poegadele Williamile ja Harryle, vaid pärandub hoopis ootamatule perekonnaliikmele. 

Prints Harry ja tema vend William ei päri suurt tükki oma ema pärandist – tema lapsepõlvekodu. Kui printsess Diana suri, pärisid William ja Harry suure osa tema pärandist. Erandiks on Althropi mõis, mille omandi suhetes on tekkinud ootamatu pööre. Väidetavalt antakse maja Harry ja Williami nõbule Louis Spencerile.

Printsess Diana hukkus 1997. aasta augustis ja tema pojad William ja Harry pärisid suure osa tema varast – raha, kinnisvara, ehted. Suurejooneline Althorp Estate, mis on Spencerite perekonnale kuulunud vara alates 1508. aastast ja kus Diana veetis oma lapsepõlve, on nüüd määratud päranduseks tema vennapojale Louis Spencerile. See tehing murrab traditsioonilise päranduse tava ja lisab Diana pärandi loole uue peatüki.

Louis Spencer, Charles Spenceri vanim poeg ja pärija, on prints Williami ja Harry nõbu nende emapoolse suguvõsa kaudu. Hoolimata kolmest vanemast õest, kavatseb Louis enda valdusesse saada lõviosa perekonna pärandvarast, järgides aristokraatlikku traditsiooni, kus tiitlid ja omadused antakse edasi vanimale meespärijale.

Tagasi üles