Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

William ja Catherine vajavad töökohustuste juurde naasmiseks haruldase oskusega abilist

Walesi prints William ja printsess Catherine.
Walesi prints William ja printsess Catherine. Foto: Chris Jackson / Pool via REUTERS / Scanpix

Walesi prints William ja printsess Catherine soovivad pärast Kate'i pikka võitlust tervise nimel tasapisi kuninglike kohustuste juurde naasta.

Ei juhtu tihti, et Briti kuningakoja liikmete juures mõni töökoht vabaneb ning sinna uut personali otsitakse. Praegu on aga just võimalus üks magus amet saada, nimelt otsivad William ja Catherine endale erasekretäri assistenti. Kuid sellel assistendil peab muude tingimuste hulgas olema üks üsna haruldane omadus, vahendab Daily Express.

Walesi prints ja printsess avaldasid veebis töökuulutuse. Nad otsivad abilist, kes aitaks neid nende igapäevaste kuninglike kohustuste täitmisel. Milliseid kandidaate sellele tööpositsioonile oodatakse? 

Palee töötaja tööülesannete hulka kuulub paari ametlike sündmuste ja kohtumiste korraldamine Walesis, Šotimaal ja Põhja-Iirimaal. Kandidaadilt eeldatakse eriteadmisi Walesi ühiskonnast, poliitikast ja ärist, samuti pühendumust ja oskust paarist kui Walesi printsist ja printsessist sobiva kuvandi loomisel. 

Kõlab ilusalt? Väike konks on selles, et head teadmised Walesist tähendab, et kandidaadil peab olema ladus kõmri keele oskus kõnes ja valdamine kirjas.

Lisaks peavad sekretäril olema suurepärased suhtlemisoskused ja tõestatud võime luua häid kontakte paljude inimeste ja institutsioonidega.

Kõmri keelt räägib umbes 891 800 inimest, kuid sellel on sügav kuninglik side. Kuningas Charles õppis kõmri keele ära enne Walesi printsiks nimetamist 1969. aastal, sest soovis seda osata rahva auks, keda ta on määratud teenima. 

Tagasi üles