Rikaste naiste 10 harjumust, mis sillutavad teed jõukaks saamiseni

Naine
Copy
Rahatarkuseks on palju nippe.
Rahatarkuseks on palju nippe. Foto: Shutterstock

Edukatel naistel on teatud harjumused ja tavad, mis aitavad kaasa varanduse kogumisele ja finantsvabadusele. Vaata järele, millega saad ka sina enda rahalise vabaduse teed sillutada. 

1. Selgete finantseesmärkide seadmine. Olgu nendeks eesmärkideks ettevõtte asutamine, pensionivara kogumine või isiklik finantsvabadus tulevikus – seda tüüpi naistel on alati kindel siht ja plaan. 

2. Elamine alla oma võimete. Kõiki sissetulekuid ei ole mõistlik kohe sirgu lüüa. Nad ei alistu inflatsioonile ega larista arutult. Väldi tarbetuid kulutusi ja suuna raha kohtadesse, mis on pikaajaliste eesmärkidega kooskõlas. 

3. Regulaarne säästmine ja investeerimine. Jõukad teavad järjepideva säästmise ja investeerimuse olulisust. Nad annavad oma rahale võimaluse kasvada. 

4. Õppimine. Finantsiliselt kindlustatud naised võtavad aega, et endale turu suundumused, maksud ning finantsplaneerimine selgeks teha. 

5. Hajutamine. Vana tõde, et mune ei maksa ühte korvi panna, kehtib ka siin. Riski minimeerimiseks ja tulu maksimeerimiseks tasub investeeringuid hajutada. 

6. Hädaabifond. Ettenägematuid väljaminekuid tuleb ette kõigil. Nendeks tasub valmis olla, et probleem muud elu hetkega uppi ei lööks. Turvavõrk tagab meelerahu ka rasketel aegadel. 

7. Laenude ja võlgade vältimine. Tarbetud laenud, võlad ja jõukus ei käi koos. Kõrge intressiga tarbimislaene tasub iga hinna eest vältida. 

8. Läbirääkimised. Jõukad naised ei pelga läbirääkimisi pidada ja endaväärilisi sissetulekuid küsida. Julge enda eest seista ja väärikat töötasu küsida. 

9. Abi küsimine. Kõik ei saa kunagi kõigest teada ja vajalikul hetkel spetsialistilt teenusena teadmiseid ja nõuandeid osta on väga kasulik ja nutikas. 

10. Tänulikkus. Lõpuks on oluline ka ühiskonnale headuse tagasi andmine ja oskus tänulik olla. Jõukad inimesed leiavad võimaluse läbi heategevuse ennast teostada ja maailma paremaks kohaks muuta. 

Allikas: Indian Times 

Tagasi üles