Kolm levinud tervisliku eluviisi põhimõtet, mille järgimine teeb kasu asemel kahju

Naine
Copy
Tervisliku toiduga saab oma keha jaoks väga palju head teha.
Tervisliku toiduga saab oma keha jaoks väga palju head teha. Foto: Shutterstock

Hasartne tervislikkuse tagaajamine võib ühel hetkel muutuda keha jaoks katastroofiks. Kui teadlikkus on väike, võib organismile suure karuteene teha. Vaata, milliseid enim levinud vigu tuleks vältida. 

Mis on need levinud teadmised, mis pole päris lõpuni tõesed ja arstiga konsulteerimata neid järgida ei tasuks? 

Suhkrust täielikult loobumine

Arvatakse, et tervisliku eluviisi puhul tuleks suhkrut täielikult vältida. Täielikult suhkrust loobuda siiski ei tohiks, kui just meditsiinilist vastunäidustust pole. Valge suhkur pole muidugi parim valik, aga puuviljad ja marjad mõistlikkuse piirides ei tee organismile kahju. Meeles tasub pidada, et suhkrust võib kujuneda välja sõltuvus ja seetõttu on oluline oskus koguseid kontrollida ja vajadusel piiri pidada. 

Uisapäisa loomsest toidust loobumine 

Kui inimene läheb üle täielikult taimsele toidule, peab ta jälgima, et menüü sisaldaks ka piisavalt valke. Lisaks soovitatakse sel juhul kontrollida B12-vitamiini taset ja seda vajadusel juurde võtta. 

Väidetavalt saleneda aitavate toiduainetega liialdamine 

Tervislike eluviiside fännide seas on väga populaarsed toiduained greibid, ananassid ja vetikad, millele omistatakse kaalu langetavaid omadusi. Keegi ei vaidle, et need toiduained laual ei peaks olema, aga jällegi tuleb olla mõõdukas. Greibid ja ananassid on limaskestadele väga agressiivsed, tühja kõhuga söömine võib tekitada tõsiseid ebamugavusi. 

Kokkuvõtteks uuri alati, kui oma menüüs või söömisharjumustes suuri muudatusi plaanid teha. Ka kõige paremad plaanid ja kasulikud toiduained võivad teadmatusest kehale liiga teha. 

Tagasi üles