43 000 EUROT Printsess Charlotte pidi loobuma ülikallist kingitusest

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Printsess Charlotte
Printsess Charlotte Foto: Tom Simpson / SIPA / Scanpix

Praegu 9-aastane Ühendkuningriigi printsess Charlotte, kes on troonipärimise järjekorras kolmas, pidi loobuma uskumatult kallist kingitusest. 

2015. aasta maikuus, kui printsess Charlotte sündis, sai ta ligi 43 000 eurot maksnud uhke kingituse. Paraku pidi ta sellest rangete protokollireeglite tõttu loobuma. 

Kallis kingitus pärines ettevõttelt Natural Sapphire Company, kes kinkis printsessile kalli kõristi. See oli valmistatud valgest kullast ning kaunistatud teemantide, safiiride ja rubiinidega. Põhjus, miks ettevõte nii hinnalise kingituse tegi, oli südamlik. Nad kirjutasid oma kodulehel, et prints William palus Kate'i kätt ikoonilise sinise safiirsõrmusega, mis kuulus varasemalt printsess Dianale. «Kõik naised tahtsid olla nagu Kate, meie safiirsõrmuste müüginumbrid hüppasid hetkega lakke.» 

Tänades Williamit ja Kate'i, otsustas ettevõte pisikesele printsessile erikujundusega beebikõristi kinkida. Väärismetallidest beebikingitused on traditsioon, mis pärineb 18. sajandist.

Tänuavalduseks mõeldud luksuslik kõristi aga kahjuks printsess Charlotte'ile ei jäänud. Protokolliliselt ei tohi kuningapere liikmed ettevõtetelt kingitusi vastu võtta ning seetõttu olid nad sunnitud ka kuldkõristi tagastama. 

Kuid väike printsess ei jäänud ilma kõristita. Kuuldavasti sai ta lelu oma vanaisalt, kuningas Charles III-lt ja selle hind oli hoopis tagasihoidlikum, umbes 30 eurot. 

Tagasi üles