Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Ärinaine Tiiu Järviste kui moekameeleon: Dubais imetlen kõrgmoodi, Eestis käin taaskasutuspoodides

Tiiu Järviste.
Tiiu Järviste. Foto: Liis Treimann

Moekunstnik Tanel Veenre uue kollektsiooni «Les Fleurs du mal» esmaesitlusele kogunes hulk värvikaid karaktereid, sealhulgas alati elegantne ärinaine Tiiu Järviste.

Järviste väisas Veenre moeüritust kaunite mustritega Loro Piana valges kleidis, millele lisas särtsu kärtssinine Chaneli kott ning äikesesinised kõrvarõngad, mille naine leidis taaskasutuspoest. «Kõik on nii nagu minul ikka, taaskasutus ja tippmood koos,» räägib Järviste.

Tiiu oli Tanel Veenre uuest kollektsioonist lummatud. Kogu õhtu tekitas ärinaisele palju emotsioone ning kinnitas veelkord, et Eesti moeloojad on väga kõrgel tasemel.

«Taneli puhul oli eriti kena seekord vaadata, et kokku oli pandud siid ja rüiutehnika. Samaaegselt sai näha orhideemustrit ja kirjakunsti. Tore oli näha rüiutehnikat oma erinevates kulminatsioonides, sest seda enam eriti ei kasutatagi,» muljetab Järviste.

Tanel Veenre kollektsioon «Les Fleurs du mal»
Tanel Veenre kollektsioon «Les Fleurs du mal» Foto: Madis Veltman / Postimees

Tiiu tunnistab, et nii mõnegi Taneli kollektsiooni eseme puhul tekkis tal tunne, et võiks selle isegi selga panna.

«Kannaksin ise kindlasti, sest siid. Seda on alati hea kanda. Lisaks kõik need kaftanid ning muidugi värvid. Jätaksin võib-olla enda jaoks need tumedamad asjad välja.»

Muidugi on Tiiult paslik küsida - milline on tema viimase aja hittleid, näiteks mõnest taaskasutuspoest?

«Ma olen niivõrd moeteadlik tegutseja, et ega ma hitte eriti enam ei leiagi. Hiljuti aga juhtusn nii, et leidsin Eestist, Humanast Ferro pintsaku. Seda kaubamärki enam ei olegi - leidsin aga nende oranži pintsaku ja tundsin kohe seda Prantsusmaa hõngu.»

Tänaseks on Tiiu Järviste seadnud oma elu aga üles Dubais. Suure taaskasutuse fännina tunnistab ta aga et Dubais taaskasutuspoode praktselt ei olegi.

«Dubais on väga suur rõhk kõrgmoele ehk seal on väga tore käia butiikides katsumas ning jälgimas maailma tippmoeloomingut. Eestis meeldib mulle seevastu aga väga käia taaskasutuspoodides.»

Tagasi üles