Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

ÜLLATAV Naistearst avaldab, kas on parem teha trenni aluspükstega või ilma

Copy
Foto: Shutterstock

Olenemata sellest, kas sa eelistad aluspüksata treenida või oled sellest mõttest täiesti jahmunud, tekitab selline arutelu küsimuse: kumb variant on tupele parem? Sünnitusarst ja günekoloog Jodie Horton andis üllatava vastuse.

Kas trenni ajal peaks aluspesu kandma?

Dr Horton soovitab trenni tehes aluspesu mitte kanda. Vagiinas asuvad head bakterid takistavad halbade bakterite ülekasvu, et ei tekiks bakteriaalset vaginoosi või seent. Kuid soe ja märg keskkond on pärast higistamist nagu bakterite kohvikutepäevad. Aluspesu lisab veel ühe kihi, mis hoiab niiskust kinni.

Eriti halb on trennis käia stringidega. Nappide püksikute tagaosa võib viia hõõrdumise ja liikumisega soolebakteri E. coli pärakust tuppe ja põhjustada võimalikke haigusi, näiteks põiepõletikku. Dr Horton soovitab isegi kodus retuuse kandes aluspüksid alt ära võtta.

Kui sa aga ei soovi või ei saa aluspükse nurka visata, siis on seegi arusaadav. Dr Horton annab nõu, milliseid aluspükse sel juhul kanda.

Puuvillase aluspesu laidab ta kohe maha, sest see jääb pärast trenni märjaks, nii et niiskust imav aluspesu oleks hea valik. See aluspesu on kerge ja tavaliselt valmistatud polüestrist, nailonist või bambusest.

Pärast trenni kohe pessu

Kui sulle ei meeldi mõte jõusaalis aluspüksata olla ja sul pole ka mingeid probleeme sellest olnud, võid jätkata samas vaimus. Kui sulle aga meeldib ilma rohkem, on sul nüüd ka ametlikult naistearsti luba olemas.

Olenemata sellest, kas sa otsustad treeningu ajal aluspesu kanda või mitte, on oluline kohe pärast trenni higistest riietest välja pugeda. Käi duši all, pese häbe sooja veega ära ja patsuta õrnalt kuivaks. Seejärel pane kuivad ja puhtad riided selga, kirjutab PopSugar.

Tagasi üles