Vastakaid reaktsioone tekitanud Catherine'i portree autor avas suu

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Walesi printsess Catherine 2022. aastal Lõuna-Aafrikas.
Walesi printsess Catherine 2022. aastal Lõuna-Aafrikas. Foto: Chris Jackson / WPA-Pool / Scanpix

Kunstnik Hannah Uzor, kes maalis ajakirja Tatler uue numbri esiküljele Walesi printsessi portree, kommenteerib kriitikasadu, mida kaanepilt üle maailma põhjustas. 

Ajakirja Tatler tarbeks maalitud portree Walesi printsess Catherine'ist põhjustas fännide seas palju pahameelt. Tulevast kuningannat võrreldi Aasia päritolu inimesega, öeldi, et ta on täiesti äratundmatu ja üleüldse on tegu ebaõnnestunud jäädvustusega. 

Hannah Uzor lõi maali Kate'ist, mis jäädvustab printsessi 2022. aasta Lõuna-Aafrika riigivisiidi ajal toimunud kuninga valitsemisaja esimesel pidulikul õhtusöögil. Printsess kannab sellel tiaarat ja valget maani kleiti.

Briti-Sambia kunstnikult küsiti tema portree reaktsioonide kohta ja ta kommenteeris Daily Mailile, et pole teadlik tema töö tekitatud suurest vastureaktsioonist. Ta ütles: «See on fantastiline ja nad [kriitikud] saavad öelda seda, mida tahavad.»

Portree maalimise protsessi kirjeldas ta, et soovis jäädvustada printsessi hinge. «Nii et ma veetsin palju aega vaadates teda ja tema pilte, vaadates temast tehtud videoid, jälgides teda koos perega, diplomaatilistel visiitide ajal, kui ta tegi sporti või külastas hospiitsides lapsi. Minu jaoks on olnud väga huvitav mõista, kes ta on.»

Tagasi üles