Printsess Catherine'i uus portree hirmutab vaatajaid

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Printsess Catherine Lõuna-Aafrika riigibanketil 2022. aasta novembris. Selle visiidi fotode järgi ongi tehtud printsessist uusim maal.
Printsess Catherine Lõuna-Aafrika riigibanketil 2022. aasta novembris. Selle visiidi fotode järgi ongi tehtud printsessist uusim maal. Foto: George Rogers / SIPA / Scanpix

Walesi printsess Catherine on Briti kuningakoja kõige populaarsem liige ja alates tema vähidiagnoosi avalikustamist on tema tegemistel eriti tähelepanelikult silma peal hoitud. 

Printsess Catherine'i uhiuus portree, mis on ajakirja Tatler kaanel, jättis fännid sõnatuks ja hirmutas neid. Kate pole sellel üldse enda moodi. Maal, mis on tehtud sümboliseerimaks jõudu ja julgust, ei meenuta näojoontelt eriti Catherine'i. 

Kaanefotol oleva maali autor on Briti-Sambia kunstnik Hannah Uzor, kes sai inspiratsiooni Kate'i vähidiagnoosi videosõnumist. Pildil on printsess jäädvustatud Lõuna-Aafrika riigivisiidi ajal 2022. aastal. Ta seisab maalil pikas valges õhtukleidis, mille õlgadel on sädelevad detailid ja tiaara.

Printsessi fännid on seda kaanepilti vaadates segaduses, ehmunud ja nördinud ning sotsiaalmeedia kihab kommentaaridest. «See ei meenuta Kate'i muus osas kui kleidi ja tiaara järgi,» kurtis üks. Teine torkas, et kunsti tõlgendamine on vaataja silmades, aga ka tema ei leia printsessiga ühiseid jooni. «Me ei teadnudki, et meie printsess on Aasia päritolu,» õiendas kolmas. Kriitikat ja teravaid märkuseid on ilmunud tuhandeid. 

Uzor on kolmas kunstnik, kes on saanud ajakirjalt Tatler tellimuse kuningliku perekonna liikme portree maalimiseks. Eelnevalt on selle au saanud Sarah Knights, kelle maal kuningas Charlesist ilmus ajakirja 2023. aasta juuli kaanel. Oluwole Omofemi austusavaldus kuninganna Elizabeth II-le ilutses 2022. aastal juubelinumbri kaanel.

Tagasi üles