SUPERNAINE Naine sünnitas kihutavas autos, mõni tund hiljem kaitses haiglavoodis doktoritööd (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Loo avafoto on illustratiivse tähendusega.
Loo avafoto on illustratiivse tähendusega. Foto: Shutterstock

40-aastane Tamiah Brevard-Rodriguez on nagu väljamõeldud filmi kangelanna. Ta sai hakkama millegi täiesti erakordsega, mis tõstis ta kahtlemata kohe supernaiste liigasse. 

Kaheksandat kuud lapseootel Tamiah andis parasjagu oma doktoritööle viimast lihvi, kui tundis, et sünnitusveed tulid ära. Kuigi see oli õnnelik hetk, pidi ta samal päeval oma väitekirja esitama ja doktoritööd kaitsma. Tema elukaaslane Alyza Brevard-Rodriguez püüdis teda rahustada, teades, kui olulised mõlemad sündmused tema jaoks on.

Laps sündis kihutava Maserati tagaistmel 

Paar võttis ühendust oma doula'ga, kes soovitas neil kiiresti haiglasse sõita. Seda nad viivitamatult tegidki, kuid sünnitus oli alanud ja väga kiiresti. «Tamiah tegi ühe suure valuhäälitsuse ja ütles, et beebi sünnib kohe. Kui mõni hetk hiljem üle õla vaatasin, nägin, et tal oli laps vasakus ja nabanöör paremas käes,» kirjeldas Alysa uskumatut hetke. 

Haiglasse jõudes anti emale ja lapsele esmaabi, lõigati läbi nabanöör ja nad viidi taastumiseks palatisse. Alysa naeris, et Tamiah on suure töö ära teinud ja on puhkuse välja teeninud, kuid äsja sünnitanud naise jaoks oli tema doktoritöö kaitsmine väga oluline. 

Alyza arutas Tamiahi mentoriga kohtumise võimalikku ajakava muutmist. Kuid Tamiah muretses, et kui nad ajakava ümber panevad, ei juhtu see sel aastal kooli lõpetamiseks vajaliku aja jooksul.

Vapper kangelasnaine tegi väikese uinaku, sõi ja oli valmis järgmiseks suureks teoks. Alyza tegi kiire reisi koju, et haarata oma naisele värsked riided, meik ja sülearvuti. Haigla personal oli väga toetav ja võttis selleks ajaks äsja sündinud poja Enzo enda hoole alla. 

Kell 13.00 esitles Brevard-Rodriguez oma lõputööd, milles vaadeldi mustanahaliste naiste ilustandardeid ülikoolilinnakutes, kus on valdavalt valgenahalised. 56 inimest tunniajalise Zoom-kõne ajal ei saanud arugi, et ta viibis sel ajal sünnitusosakonnas. 

Tagasi üles