ŠOKEERIV JUHTUM POOLAS 13-aastaselt sünnitanud tüdruku naabrid: noorte suhe polnud juba ammu kontrolli all

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Shutterstock

Mõned päevad tagasi raputas avalikkust 13-aastane Poola tüdruk, kes sünnitas kooliekskursiooni ajal avalikus WCs lapse. Kuidas on võimalik, et tema rasedust ei aimatud ja see oli kõigi jaoks ootamatu? Kuid kas ikka oli? 

Väike poiss sündis enneaegsena ja viibib haiglaravil. Fakti ajakirjanik külastas tüdruku ja tema 15-aastase poiss-sõbra kodusid ja rääkis nende naabritega. Need räägivad noorte omavahelisest suhtest, mis oli kontrolli alt väljunud.

Varateismeline ema oli täiskasvanute sõnul koolis vaikne ja tagasihoidlik tüdruk. Kuidas juhtus, et ta oli mitmendat kuud beebiootel, aga keegi ei teadnud ega aimanud midagi? 

Naabrite sõnul nägid nad tüdrukut varem iga päev kodu ümbruses ringi liikumas, kuid pärast sünnitust pole teda nähtud. Ümbruskonnas elanud inimestele ei mahu juhtunu pähe, kuid kommenteerivad, et see sai juhtuda vaid seetõttu, et lastel ei hoitud silma peal ja neil lasti teha, mis nad soovivad. «Nii juhtub, kui lubate oma lastel palju teha,» ütles üks Sochaczewi korrusmaja elanikest. Teine naaber ütles veel otsekohesemalt, et seda rasedust poleks juhtunud, kui laste tegemistel oleks silma peal hoitud. 

Lapse isa, kes on 15-aastane poiss, elas värske ema kõrvalkorteris ja nende suhe kestis juba kaks aastat. Naabrite sõnul ööbisid nad sageli koos, nende vanemad kasvatasid neid kui täiskasvanuid, aga nad olid siiski lapsed, kes ei osanud oma tegude tagajärgi ette näha. 

13-aastase ema ja teismelise poisi vanemad keeldusid kommentaaridest. Ka kooli direktor ütles, et teema on liiga delikaatne, et spekuleerida.  

Märksõnad

Tagasi üles