13-aastane tüdruk sünnitas klassiekskursioonil lapse

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Enneaegselt sündinud laps. Illustratiivne foto
Enneaegselt sündinud laps. Illustratiivne foto Foto: Shutterstock

15. mail sünnitas Poolas 13-aastane tüdruk klassiekskursioonil viibides poja. Ema ja laps viibivad haiglas, vastsündinu on raskes seisundis. 

15. mai õhtul kella 20 paiku sai Poola Zatori kiirabi väljakutse ühte puhkekeskusesse. Abi kutsusid õpetajad, kes avastasid, et üks nende hoolealune õpilane sünnitas keskuse vannitoas. 

Õpetajatele ja kaasõpilastele oli see suur šokk, kui nad kuulsid vannitoas vastsündinud lapse kisa. Keegi kaasõpilastest ega õpetajatest ei kahtlustanud, et tüdruk on rase, seega võis tegu olla enneaegselt sündinud beebiga.

Üks keskuse töötaja aitas neiul lapse ilmale tuua. Poisslaps viidi kiirabiga Krakówisse Prokocimi lastehaiglasse. 13-aastane ema toimetati Oświęcimi haigla sünnitusosakonda, kus ta teadaolevalt viibib praeguseni. Arstid täpsema terviseseisundi kohta informatsiooni ei jaga. 

Agnieszka Dzik Sochaczewi politseist kommenteeris Faktile, et lapse isa on tõenäoliselt 16-aastane noormees, kelle suhtes on algatatud menetlus. Selles olukorras pole Poola seaduste järgi vahet, kas tüdruk langes vägistamise ohvriks või oli seksuaalvahekord mõlema soov, 13-aastane laps on sellises olukorras kuriteo ohver. 

Kuna ka arvatav lapse isa on alaealine, pääseb ta seetõttu pikast vanglakaristusest. Täisealisena ootaks teda ees kuni 12 aasta pikkune vanglakaristus. 

Tagasi üles