Kevadine Tallinn Fashion Week toob lavale veest inspireeritud moekunsti

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy
Siret Design.
Siret Design. Foto: Tallinn Fashion Week

Eesti moe kõige olulisem sündmus Tallinn Fashion Week tuleb taas juba 18. ja 19. aprillil. Moenädal toob kahe päeva jooksul lavale värsked hooaja moesuunad ning ajatud disainrõivad tunnustatud moeloojatelt ja armastatud kodumaistelt brändidelt.

Kalev Spas toimuv moenädal üllatab sel korral veele püstitatud moelavaga, mis on juba mitme disaineri loomingule andnud veest ja ookeanist inspireeritud tõuke.

Näiteks Siret Design tikanditega ehitud ja Aldo Järvsoo pastelne tüllivahune kollektsioon on inspireeritud veealusest imemaailmast, kus hõljuvad müstilised olendid ja veetaimed.

Kevadisel moelaval tähistab oma kümnendat tegutsemisaastat Mammu Couture, üllatades nii uue ajatu loominguga kui ka ajalooliste kleitidega, mille brändi andunud austajad on omale aja jooksul soetanud.

Tuntud pesubränd Kriss Soonik aga on aja jooksul oma loomingut laiendanud kodus mõnulemiseks mõeldud rõivastega, mille muretu ja mugav meeleolu kajastub ka tänavamoes. Muretu puhkuse meeleolu annab edasi samuti Anastassia Balaki kollektsioon, mis toob vee peal asuvale moelavale unikaalsed rannarõivad, mis aitavad vältida päikesepõletust ning püüavad tähelepanu laia valiku printmustritega.

Suur rõõm on kevadisel moelaval näha taas auhinnatud ja armastatud disainereid, kes pole mõnda aega uut loomingut esitlenud. Uue projektiga NADA tuleb välja kauaaegne Baltmani brändijuht ja peadisainer Aivar «Antonio» Lätt, esitledes koostöös Sandra Luksiga jätkusuutlikku ja eetilist kollektsiooni. Pärast kuus aastat kestnud moepausi on tagasi ka Hõbenõelaga pärjatud futuristliku käekirjaga Jo Nurm, taaselustades rohkem kui kümne aasta tagust loomingut modernses võtmes.

Luksuslikku tippmoodi esindavad teiste seas Amanjeda by Katrin Kuldma ning Kristina Viirpalu Couture. Peene ja filigraanse käsitöö poolest tuntud Kristina Viirpalu Couture esitleb elegantseid rõivaid moodsale naisele. Viirpalu kombineerib ajaloolisi käsitöövõtteid tänapäevase kõrgmoega, tuues moelavale kollektsiooni nimega «Jäljed».

Moenädala juhatab aga neljapäeval sisse Embassy of Fashioni kuulus ja tunnustatud raskekahurvägi Riina Põldroos, Ketlin Bachmann ja Aldo Järvsoo, esitledes igaüks endale omase isikupärase käekirjaga kollektsioone.

Suurejooneline veepealne moevaatemäng leiab aset ajaloolises Kalev Spa hotell & veekeskuses. Veekeskuse eelkäijaks oli 1960. aastatel ehitatud Kalevi ujula. Oma aja ühe silmapaistvaima, 50-meetrise basseiniga ujulakompleksi projekteeris toonane tipparhitekt Uno Tölpus 1950. aastatel. Ujula valmis lõplikult 1965. aastal. Kohe pärast avamist sai Kalevi ujula hinnatud paigaks, kus peeti mitmeid olulisi rahvusvahelisi ujumisvõistlusi. 2005. aastal alustati ujula ümberehitustöödega moodsaks puhke- ja vabaajakeskuseks. Värske ilmega veekeskus avati 2006. aasta alguses. Ümberehitatud ujula on jäänud Eesti ujujate peamiseks treeningkohaks tänaseni.

Kalev Spa nelja tärni spaahotellis ootavad teid praegu mugavad toad ja lai valik teenuseid. Veekeskus pakub sauna- ja veemõnusid igas vanuses ning erinevate eelistustega külastajatele. Teid ootab Põhja-Eesti suurim ning sügavaim 50-meetrine bassein, neli liutoru, suur ringvoolubassein ning atraktsioonidega lõõgastus- ja laste bassein. Lisaks Sauna-Oaas (18+) lõõgastusala viie eriilmelise sauna ning mullivannidega. Oma keha ja vaimu eest saate hoolitseda ilu- ja heaolukeskuses. Kordumatuid maitseelamusi pakub kauni pargivaatega restoran Allee.

Tallinn Fashion Weeki esitleb Freixenet, toimumisele aitavad kaasa Absolut, Fazer, Lavazza ja RGB Baltic. Tallinn Fashion Weeki meediapartner on Postimees Naine.

Tallinn Fashion Weeki programm

Neljapäev, 18. aprill

17.30 Riina Põldroos, Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo

19.00 Mammu Couture

20.30 Anastassija Balak, Kriss Soonik

Reede, 19. aprill

17.30 Jo Nurm, NADAxLUKS

19.00 Siret Design, Kristina Viirpalu Couture

20.30 Amanjeda by Katrin Kuldma

Piletid moenädalale on saadaval Fienta keskkonnas. Ole kärme, sest piletid lähevad nagu soojad saiad!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles