ÜLLATAV Viga, mida paljud õhukeste juustega inimesed teevad

Copy
Foto: Shutterstock

Kui sul on õhukesed juuksed, pead tegelema igasuguste muredega. Juuksed on ludus, lendlevad, elektrit täis, kisuvad suvaliselt krussi, vajavad iga päev pesu, hobusesaba on pigem rotisaba, aksessuaarid libisevad minema… Õnneks on aga palju, mida saab ette võtta, ja nii mõnedki neist nippidest on üllatavad. Loe altpoolt!

Lühike fasong

See näpunäide järgib universaalseid füüsikaseadusi. Kui sul on õhukesed juuksed, saad anda mahtu lühema ja kompaktsema juukselõikuse abil. Mida väiksemat ala juuksed peavad katma, seda volüümikamad nad paistavad. Õhukesed juuksed, mis ulatuvad üle õla, näevad sageli armetud välja, kuna neil pole mahtu, et seda ala tõhusalt katta.

Väldi järku lõikamist

Pikka aega on arvatud, et õhukesi juukseid just tuleks järku lõigata, kuid tegelikult on see viga. Paljud juuksurid usuvad, et juuksed paistavad paksemad, kui nad on ühepikkused. Kui sa soovid siiski lasta juuksed järku, siis jälgi, et lõikus poleks liiga ekstreemne.

Lõika tukk

Tukk on tagasi moes ja annab soengule volüümi ja sügavust.

Kasuta pikendusi

Odavate pikenduste kvaliteet on viimastel aastatel väga heaks läinud. Kui su juuksed pole piisavalt volüümikad, siis pikendused annavad selle, mis puudu on.

Hea šampoon

Väga oluline on leida endale sobiv šampoon. Igaühe juuksed reageerivad eri kaubamärkide šampoonidele isemoodi, nii et võta aega, et leida see, mis teeb su juuksed kõige paksemaks. Katseta volüümi andvate šampoonidega ning väldi niisutavaid, mis teevad juuksed sageli raskeks. Ideaalis vali sulfaadivaba šampoon, mis ei eemalda peanahalt loomulikku rasu, sest see on juuste tervise ja lopsakuse jaoks hädavajalik. Samuti on oluline järjepidevus – kui leiad endale sobiva šampooni, siis võivad tulemused sellest hoolimata natuke oodata lasta.

Pese pead õigesti

Kanna šampooni ainult peanahale ja juuksejuurtele ning palsamit ülejäänud juustele.

Ole palsamiga siiski ettevaatlik

Liiga rohke palsam surub juuksed peadligi ning seda õhukeste juustega inimesed üldiselt ei soovi.

Õunaäädikas

See on suurepärane vahend, kui kasutad palju juuksetooteid. Geel, juukselakk ja vaht võivad juuksejuurtesse koguneda ja kui kanda õunaäädikat igal teisel nädalal juuksejuurtele, siis see lagundab mustuse.

Õiged tooted

Pööra tähelepanu toodetele, mida sa oma juustele ostad. Otsi juuksehooldusvahendeid, mis annavad volüümi.

Kasuta vahtu

Kuigi juuksevaht võib silme ette tuua kivistunud juuksed, siis seda ei juhtu, kui toodet õigesti kasutada. Kanna volüümi andvat juuksevahtu puhastesse rätikukuivadesse juustesse. Lase pihku umbes kanamuna suurune törts vahtu ja masseeri see usinalt oma juuksejuurtesse. Seejärel föönita.

Kuivšampoon

Õhukestel juustel kipub rasu palju kiiremini välja paistma kui paksematel. Just sel põhjusel võiks kuivšampoon olla su uus parim sõber. See toode ajab juustele elu sisse ning sa ei pea neid tingimata iga päev pesema.

Värvi juukseid

Juuksevärv võib tõesti anda juustele mahtu esimestel nädalatel pärast värvimist. Paljud usuvad, et see on tingitud sellest, et värvaine imbub juuksekarva, paisutades seda kunstlikult.

Vali õige juuksehari

Juukseharju on põhjusega nii palju erinevaid – neil on juustele erinev mõju. Õhukestele juustele soovitatakse nailonist ja metssiga harjastega ümarat harja, sest see annab juustele volüümi.

Kuivata fööniga

Seda ei saa alahinnata, kuidas hea föön suudab juuksed kohevaks teha. Juuksurid teevad seda eriti hästi, aga harjutamine teeb igaühe meistriks, kirjutab AllWomenStalk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles