Naise enesetunne muutus täielikult, kui ta hakkas kõndima 20 000 sammu päevas (1)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Joanne Davis sai 12 aastat tagasi, vahetult pärast oma teise tütre sündi, hulgiskleroosi diagnoosi – autoimmuunhaigus, mis mõjutab kesknärvisüsteemi. Enne diagnoosi oli tal olnud raskusi oma vanema tütre kooli jalutamisega jalavalu tõttu, lisaks olid tal ka sümptomid, nagu surin kehas, nõrkus ja ähmane nägemine.

«Kui spetsialist mulle diagnoosi määras, tundsin ma hirmu,» avaldas Joanne. «Olin alati kannatanud kurnava obsessiiv-komplusiivse häire all, kuid erinevalt hulgiskleroosist ma teadsin, mis see on. Ma ei teadnud palju hulgiskleroosist ega sellest, kuidas see mulle mõjub. Ma olin alguses nii hirmul – arvasin, et suren.»

Ta alustas raviga ja nelja kuu pärast sümptomid taandusid, sealhulgas seljavalu ja torked jalgades, kuid jalavalu jäi. Arst soovitas tal jalgadele harjutusi teha, kuna need muutusid nõrgemaks. «Mulle see mõte alguses ei meeldinud,» tunnistas Joanne. «Ma pole kunagi olnud see, kes trenni teeb, end vormis hoiab või käib jõusaalis, sest ma ei talu higiseid inimesi enda ümber. Nii et otsustasin jõusaalis rassimise asemel kõndida 20 000 sammu päevas.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles