JÄTA MEELDE 5 ürti, mis aitavad rasva põletada

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Me kõik peame sööma palju köögi- ja puuvilju, lisaks on soovitatav lisada oma toitumisse tervislikke ürte. Rohelised ürdid aitavad parandada ainevahetusprotsesse kehas ja elavdada seedetrakti tööd. Mõned ürdid võimaldavad tõhusalt ka rasva põletada.

Rohelised ja tervislikud ürdid on tervisliku toitumise asendamatud koostisosad, mille paljud unustavad. Ürdid ei sisalda peaaegu üldse kaloreid, samas on nende keemiline koostis täis kasulikke ühendeid ning mõjub eriti soodsalt seedimisele ja rasva lõhustamise protsessile.

Siin on ürdid, mida tuleks tarbida iga päev:

  • Petersell sisaldab palju C-vitamiini, mis aitab kiirendada rasvade põletamist kehas. Petersellil on ka diureetiline toime, mis on samuti oluline kaalu langetamise protsessis.
  • Tilli, eriti just apteegitilli, soovitatakse kasutada kõhukinnisuse ennetamiseks, see vähendab kõhugaase ja puhitusi. Tervisliku kaalulangetamise puhul ei saa ilma «tualeti teemata»: hästi toimiv soolestik tähendab ju ka hästi toimivat ainevahetust.
  • Basiilik on rikas tanniinide poolest, mis kiirendavad ainevahetust ja vähendavad rasvarakkude arvu organismis. Basiilikut võib lisada igale poole.
  • Münt aitab vähendada söögiisu ja heidutada magusaisu. Piparmünt stimuleerib ka lümfisüsteemi ja võib ennetada tursete teket.
  • Kummelit kasutatakse eelkõige loodusliku vahendina seedekulgla rahustamiseks ja puhituste vähendamiseks. Kummel aga oma põletikuvastase toime tõttu ergutab ainevahetusprotsesse ning aitab kiirendada ka rasvapõletust.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles