Olgu selleks lõhe, tursk, makrell või tuunikala – kala söömisel on palju eeliseid. Kala teeb head südame-veresoonkonnale, sisaldab rohkesti valku, vitamiine ja mineraalaineid. Kuid kala söömisel on teisigi üllatavaid eeliseid. Loe lähemalt altpoolt.
Tellijale
LASE HEA MAITSTA ⟩ 11 üllatavat põhjust, miks sa peaksid rohkem kala sööma
Palju oomega-3-rasvhappeid
Kala paistab silma oma oomega-3-rasvhapete sisaldusega. Need on ülihead, sest toetavad aju ja vähendavad põletikku. Eriti rikkad on näiteks lõhe, makrell, tuunikala, heeringas ja sardiinid. Kala on kõige võimsam oomega-3-rasvhapete allikas ja piisab, kui süüa üks portsjon rasvast kala üks-kaks korda nädalas.