Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Toitumisekspert soovitab üllatavat toitu, mis vähendab südamehaiguste riski

Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Südame-veresoonkonna haigused on äärmiselt levinud ning nagu paljude terviseseisundite puhul, mängib siingi toitumine suurt rolli. Teadaolevalt teevad südamele head tervislikud rasvad ning puu- ja köögiviljad. Siiski on veel üks toit, mis mõjub südamele hästi ja mis võib tunduda üllatav.

Toitumisekspert Michael Mosely soovitab iga päev natuke tumedat šokolaadi süüa. Tema sõnul näitavad teaduslikud uuringud, et väike kogus tumedat šokolaadi iga päev parandab kognitiivseid võimeid, mälu ja mõjub hästi südamele. Eriti kasulik, kui asendad oma tavapärasel toidulaual muud magusad toidud kahe ruudu tumeda šokolaadiga päevas, ütles ta.

Nii võidavad süda, ainevahetus ja aju: südame-veresoonkonna haiguste risk ja halb kolesterool vähenevad ning verevool ajus suureneb. «Uuringud on näidanud, et kakao põhielement näib olevat keemiliste ühendite klass, mida nimetatakse flavonoidideks,» selgitas ta. Neid leidub paljudes taimsetes toitudes, nagu maasikad, tee, mustikad, õunad ja sibulad.

Tagasi üles