Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Viis keha appikarjet, et sa ei oska toitu õigesti närida

Copy
Närimine muudab toidu kergemini seeditavaks.
Närimine muudab toidu kergemini seeditavaks. Foto: Shutterstock

Toidu korralik läbinärimine ja mälumine kuuluvad tervislike toitumisharjumuste juurde ja on ammu teada tarkus. Lapsepõlvestki on meeles, et iga suutäit tuleb 32 korda närida. Aga tegelikult me seda ei tee ja see on väga halb! 

Peale selle, et aitab kaasa seedimisele, vähendab toidu korralik mälumine lämbumisohtu. See pikendab ka söömisele kuluvat aega. Kiiresti pugides on ülilihtne üle süüa, sest aju saadab täiskõhutundesignaali alles 20–30 minutit pärast toidu jõudmist makku. Selle ajaga jõuab väga suuri ja liigseid portsjoneid nahka pista, avaldab Healthcare

Kui palju me tegelikult närime? 

Tagasi üles