Kommionu surm jättis stripparid hätta

Betty Ester-Väljaots
Copy
Karima El Mahrougi ehk südametemurdja Ruby arreteerimine paljastas Silvio Berlusconi paleepidude köögipoole. REUTERS/Stringer/Files (ITALY - Tags: POLITICS CRIME LAW) FOTO: Stringer
Karima El Mahrougi ehk südametemurdja Ruby arreteerimine paljastas Silvio Berlusconi paleepidude köögipoole. REUTERS/Stringer/Files (ITALY - Tags: POLITICS CRIME LAW) FOTO: Stringer Foto: Stringer

Kui Silvio Berlusconi veel Itaalia peaministri rolli täitis, oli noortel daamidel ees suur tulevik. Piisas vaid kenast välimusest ja mõningasest tantsuoskusest, et peaministrile silma jäänud näitsik võiks hommepäev parlamendi liikmeks saada. Talle võimaldati uhke kodu ja elustiil. Nüüd on Berlusconi aga manalamees ja nuttu jätkub kauemaks.

Aastakümneid Itaalia poliitikas, kinnisvaraäris, meediatööstuses ja mujal kanda kinnitanud Berlusconi oli justkui mõnest Mario Puzo raamatust maha kirjutatud – mõjukas rikkur ja naistemees. Mõni ime siis, et tema pärijatel on käed tööd täis, et kadunukese pärandusest sotti saada. Berlusconi viis last ja viimane südamedaam said miljonitega üle kuhjatud, kuid nüüd on perekond nõutu: mida teha 20 daamiga, kellele Berlusconi maksis igakuist taskuraha 2000 eurot ning pani nad elama luksuslikesse majadesse ja korteritesse?

Väidetavalt on peamiselt tegemist prostituutidega, kes aitasid Berlusconit tema ligi 12 aasta pikkuseks veninud kohtuasjas, kus teda süüdistati alaealise seksuaalses ärakasutamises. Daamid olla ikka ja jälle käinud tunnistajapingis Berlusconile soodsaid tunnistusi andmas. Barbara Guerra nimeline naine on üks, kes keeldub Berlusconi üüritud korterist lahkumast, vahendab Times.

Nicole Minetti oli Silvio Berlusconi hambaarsti õde, kes tegi edukalt ilma moelavadel ja munitsipaalpoliitikas. REUTERS/Stefano Rellandini/Files (ITALY - Tags: FASHION POLITICS CRIME LAW) FOTO:
Nicole Minetti oli Silvio Berlusconi hambaarsti õde, kes tegi edukalt ilma moelavadel ja munitsipaalpoliitikas. REUTERS/Stefano Rellandini/Files (ITALY - Tags: FASHION POLITICS CRIME LAW) FOTO: Foto: Stefano Rellandini

Guerra on palganud advokaadid, kelle valduses on lindistus, millel Berlusconi lubab, et naine saab korteris üüriline olla kuni prostitutsioonikohtuasja lõpuni (see lõppes 2023. aasta veebruaris Berlusconi õigeksmõistmisega) ning seejärel vormistatakse elamine naise nimele. Guerra on pettunud, et teda ei lubatud Berlusconit haiglasse vaatama ega ka matustele hüvasti jätma.

Teine luksuskorteris elav naine Alessandra Sorcinelli ei kavatse samuti elukohta vahetada ning nõuab Berlusconi pärijatelt kolm miljonit eurot, mida talle olevat lubatud prostitutsiooniskandaalis tunnistajaks olemise eest. Sorcinelli on Itaalia meediale öelnud, et tal on mitu lindistust, kus endine peaminister lubab talle kinnisvara. Kui nüüd pärijatele see ei sobi, siis ei austa nad Sorcinelli sõnul kadunukese soove.

Kus palju naisi, seal palju muresid. Näiteks on avalikkuse eest juba pikemat aega peidus Berlusconi viimane elukaaslane, temast 55 aastat noorem Marta Fascina, kes samuti on Itaalia parlamendi liige. 33-aastane Marta on välisajakirjanduse andmetel leinas ega leia endas veel jõudu, et väljuda Milano lähistel asuvast luksusvillast, kus ta kuulsa poliitikuga elas.

Samas aga ollakse Berlusconi parteis Forza Italia rahutud, sest Fascina ilmus tööle alles mõni päev tagasi ja sedagi korraks. Forza Italial on kahekojalise parlamendi alamkojas 44 kohta ning ühte neist hoiab Fascina. Naine ei ilmunud ka 8. septembril toimunud parteikonverentsile, vaid saatis kohalviibijatele sõnumi, et tal on pärast armastatu surma veel liiga valus.

Silvio Berlusconi ja tema viimane elukaaslane Forza Italia partei parlamendiliige Marta Fascina.

//AGFEDITORIAL_AGF_EDITORIAL_GFD3250569/Credit:Nicola Marfisi/AGF/SIPA/2306121116 FOTO: Nicola Marfisi/agf/sipa
Silvio Berlusconi ja tema viimane elukaaslane Forza Italia partei parlamendiliige Marta Fascina. //AGFEDITORIAL_AGF_EDITORIAL_GFD3250569/Credit:Nicola Marfisi/AGF/SIPA/2306121116 FOTO: Nicola Marfisi/agf/sipa Foto: Nicola Marfisi/agf/sipa

Rohkem kui üks poliitik samast parteist on aga mõista andnud, et kui see valu nii suur on ja takistab töötegemist, siis austusest parlamendi kui institutsiooni vastu peaks Fascina oma koha loovutama.

Itaalia pikima valitsemisajaga peaminister pärast Teist maailmasõda saadeti viimsele teekonnale 14. juunil kuulsast Milano katedraalist, kuhu oli kogunenud temaga hüvasti jätma 2000 lähedasemat isikut. Sama palju või veel rohkemgi oli tema ande austajaid väljakul ja linnatänavatel, kus kõikjale olid sätitud kaamerad leinatalituse ülekandeks. Rahvusvaheline meedia kasutas selle ürituse kirjeldamiseks peamiselt sõna «etendus». Lihtsale vaatajale jäi mulje, nagu oleks viimsele teele asunud ristiisa.

Karima El Mahrougi ehk südametemurdja Ruby arreteerimine paljastas Silvio Berlusconi paleepidude köögipoole. REUTERS/Stringer/Files (ITALY - Tags: POLITICS CRIME LAW) FOTO:
Karima El Mahrougi ehk südametemurdja Ruby arreteerimine paljastas Silvio Berlusconi paleepidude köögipoole. REUTERS/Stringer/Files (ITALY - Tags: POLITICS CRIME LAW) FOTO: Foto: Stringer

Bunga bunga pidu

Väljend bunga bunga olla pärit 20. sajandi algusest, kuid uuesti tuli sõnapaar esile kui Silvio Berlusconiga seotud pidude nimetus. Selle nimetuse andis Berlusconi pidudele tema hea sõber, kunagine Liibüa diktaator Muammar Gaddafi. Bunga bunga tähendas Gaddafi jutu järgi seksipidu, kus mõjukat poliitikut ümbritsevad kaunitarid.

Milano lähistel Arcores Berlusconile kuulunud Villa San Martinos toimunud pidude kohta olid aastaid liikvel jutud, et ilmselt toimub seal midagi ebaseaduslikku, millega on seotud alaealised tüdrukud. Asi läks hapuks, kui politsei arreteeris aastal 2010 Milanos Maroko päritolu neiu Karima el-Mahrougi. Selgus, et neiu elas Berlusconi villas ning «töötas» seal nime all Südametemurdja Ruby.

Kuna neiu oli alaealine, alustati Berlusconi vastu kohtuasja, süüdistades teda alaealiselt seksuaalteenuse ostmises. Kohtus väitis Berlusconi, et on puhas kui prillikivi ning tema villas tõesti toimuvad koosviibimised, aga need on «soliidsed õhtusöögid koos jutuajamise ja naljaviskamisega». Ühele kohtuasjale järgnes veel mitu ning neid õhtusööke hakati nimetama bunga bunga-pidudeks ja skandaaliks.

Kuigi Berlusconi rääkis õhtusöögist, said mõned tema külalised näha ka midagi muud. Ruby sõnul tähendas bunga bunga sületantsu, kus vähemalt 20 tüdrukut pidid ennast alasti võtma ja näitama Berlusconile sületantsus oma koreograafilist võimekust, mille järgi mees valis välja tolle õhtu voodipartneri.

Neiud, keda Berlusconi ülal pidas ja soovi korral ka poliitikasse viis, käisid aastate jooksul kohtus tunnistamas, kuidas nad pole kunagi midagi oma tahte vastaselt teinud ega mingit altkäemaksu võtnud. Pikk kohtutee lõppes 2023 Berlusconi ja tüdrukute õigeksmõistmisega.

Silvio Berlusconi oma teise abikaasa Veronica Larioga aastal 2007. AFP PHOTO/Vincenzo PINTO
FOTO: Vincenzo Pinto
Silvio Berlusconi oma teise abikaasa Veronica Larioga aastal 2007. AFP PHOTO/Vincenzo PINTO FOTO: Vincenzo Pinto Foto: Vincenzo Pinto

Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi (29.09.1936–12.06.2023) oli Itaalia ettevõtja, meediaimpeeriumi omanik ja paremtsentristlik poliitik, Itaalia peaminister alates 8. maist 2008 kuni 16. novembrini 2011. Ta oli peaminister ka aastatel 1994–1995 ja 2001–2006.

2019–2022 oli ta Euroopa Parlamendi liige ning aastast 2022 surmani Itaalia senaator.

Abielud

1965–1985 Carla Dall’Oglio, liidust sündis tütar Marina ja poeg Pier Silvio.

1990–2010 Veronica Lario, liidust sündisid tütred Barbara ja Eleanora ning poeg Luigi.

2022 nn mänguabielu Marta Fascinaga. Paar vahetas sõrmuseid, andis vanded ning maha peeti ka pulmapidu, kuid ametlikult liitu ei registreeritud. Väidetavalt olid selle vastu kõik Berlusconi viis last (kellest neli võttis peost osa), kes ei olnud nõus varanduse ümberjagamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles