PALJU ÕNNE! Merle Palmiste üllatas sünnipäeva puhul millegagi, mida mitte keegi Eestis pole teinud

Sünnipäevalaps Merle Palmiste oskab alati üllatada. Foto: Mihkel Maripuu
Copy

Eesti tuntuim diiva ja karismaatiline naine Merle Palmiste tegi sel aastal oma sünnipäeva puhul midagi enneolematut! Kauni naise anded on märksa mitmekülgsemad, kui seni teadsime – ta sai valmis oma esimese parfüümi «Diva». Eriti tähelepanuväärne on fakt, et oma signatuurparfüümi pole Eestis siiani loonud veel mitte ükski kuulsus, Merle on esimene!

53-aastaseks saanud Merle Palmiste sädelev sünnipäevapidu tõi kokku Eesti seltskonnataeva koorekihi, eeskätt aga tõelised parfüümigurmaanid, kes oskavad naiselikest võluvõimetest ja väikestest veetlemiskavalustest lugu pidada. Sest kes unistab elada koos igava naisega? Mitte keegi! Küll aga imetletakse naisi, kelles on koos nii soojust kui ka kargust ning nii jõudu kui ka õrnust. Just selline parfüüm on ka «Diva». Unikaalne aroom valmis Eesti esimese parfümeeri Tony Veileri meistrioskustest ja Merle Palmiste ideedest ja armastusest.

Vaata siit videointervjuud diiva ja päevakangelanna Merle Palmistega:

Millest koosneb üks tõelise diiva essents?

Kui mul see idee tuli, et võiks midagi teha, siis minu esimene tingimus oli see, et ta võiks olla põnev, teistmoodi - mitte tüüpiline-turvaline lihtne ja armas lillelõhn. Mina tahtsin, et parfüüm oleks põnev ja eriline nišilõhn, mida kas armastatakse või vihatakse. 

Milliste omadustega naine on diiva?

Väga lihtne - diiva olen mina! Armas, tore... (naerab). Ja diiva oled sina! Diivad me oleme kõik. Sellega on niimoodi - kui mina ise ütleks enda kohta, et mina olen diiva, siis see oleks kurb. Aga kui teised kutsuvad diivaks, siis see mulle meeldib. 

Osalesid väga aktiivselt Tony Veileri kõrval ka parfüümi loomises, mitte ei andnud sellele ainult oma nägu. Kuidas see siis sündis?

Kui ma kunagi lugesin ajakirjast «Säde» intervjuud Tony (Veileriga, K.H), mul on hea meel, et laiem üldsus nüüd teab - meil on Eestis oma professionaalne parfümeer, kes on õppinud Pariisis. Ja see on minu meelest suur asi!

Sul on tegelikult ka endal väga terav parfüüminina ja oled suur parfüümigurmaan ise ka. Kas Sa oled seda õppinud või oled selle looduse poolest kaasa saanud?

Tead, see on minu kirg. Vaata kui sind midagi huvitab, siis sa uurid, siis sa panustad sinna oma energiat. Mulle lihtsalt tohutult meeldib! Sellepärast.

Avalda mõni saladus parfüümi mõjust

Parfüümid on selle suhtes imelised, et nad lukustavad emotsioone. Alati kui ma lähen reisile ma ostan uue parfüümi ja need muljed lukustuvad sinna sisse - siis sa nuusutad seda hiljem ja oled kohe, murdosa sekundiga, seal reisil tagasi! Parfüüm aktiveerib meie lõhnamälestused. Lõhnade kaudu on võimalik kõige imelisemaid hetki oma elus taaselustada. Nuusutad seda lõhna, mis sind sel hetkel saatis ja kutsud need tagasi.

Aga muidugi võib vahel olla ka nii, et mitte ka väga head emotsioonid lukustuvad. Siis see parfüüm tuleb lihtslat kellelegi edasi kinkida.

Vaata kui palju maagiat sellest on! Aga anna ka mõni naiselik salatarkus, mida naised võiksid rohkem kasutada.

Väga lihte - rohkem punast huulepulka!

vaata kogu vestlust võrratu Merle Palmistega.

Vaata ka videot: METSIK NAINE | Hunt on tegelikult väga truu, tark ja suursugune

Tõeline diiva Merle Palmiste ja ajakirjanik Kristina Herodes
Tõeline diiva Merle Palmiste ja ajakirjanik Kristina Herodes Foto: Merit Boejikens

«Parfüüme võiks igal naisel olla terve garderoob,» soovitab lõhnameister Tony Veiler. «Ja Merle on väga tundlik ja nõudlik lõhnade osas, selle lõhna loomine võttis kuus-seitse kuud! Merle on oma tunded sellesse parfüümi lisanud.»

Miks on aroomis ploomi? «Ma olen tohutu ploomisõber,» avaldab Merle. «Mulle meeldivad ploomid igal juhul, ploomid portveinis, kuivatatult ja meeldib nende ümar, hõrk aroom.»

Imetle suurt galeriid Merle Palmiste sünnipäevapeolt.

Loe ka suurt intervjuud diivaga: Merle Palmiste: «Seks läheb  kogu aeg paremaks, sest kunagi ei tea, millal on viimane kord»

«See lõhn on isegi veelgi rohkem kui Merle Palmiste signatuurparfüüm,» kirjeldab Tony Veiler. «See on parfüüm, milles sisaldub diivalikkus igale naisele. Merle on oma olemuselt tõeline diiva, ta on selleks sündinud. Ja ta on niivõrd eriline naine! Mõistsin, et raske on luua aroomi naisele, kellel on nii palju tiitleid, annet, sära ja ilu. Ja samas suur annus eneseirooniat ja huumorimeelt. Me tahtsime, et see lõhn aktiveeriks igas naises tema diivaliku loomuse. Et ta saaks minna läbi selle raske halli päeva säravana, oma väärtust tunnetades ja ikkagi hetke ilu nautides.»

Mida aimdub parfüümis «Diva»?

See lõhn on tugeva iseloomuga, samas õrn, unikaalne ja meeldejääv. Esimese noodina tunneb safranit, mida saadab hõrk ploom. Südames aimdub tugeva karakteri noote, mändi ja seedrit, mille hulka on segatud ka Saaremaa kadakat. Lõpunoodis võtab kõik sooja embusse vanilje.

Merle Palmise sünnipäev on esimene päev, mil seda erilist lõhna oli võimalik nuusutada ja selle lugu teada saada. 

Merle Palmiste eristub säravalt nende kuulsuste armeest, kelle signatuurparfüümid kannavad nende kuulsat nime, aga parfüümi tegemises polegi nad suuremat kaasa rääkinud. Merle ei lepiks niisuguse koostööga ilmaski! Kui tema lõhn, siis tahab ta kõiges kaasa rääkida – millised koostisosad valida, kuidas neid liita ning milliseid meeli ja emotsioone peaks parfüüm puudutama. Jah, see protsess vajab erakordselt tundlikku nina, julgust ja loovust! Kuid sellise andega ongi meie teatridiiva, kes on ise olnud kogu elu kirglik parfüümigurmaan, juba looduse poolest õnnistatud. Lihtsalt enamus ei tea seda.

Postimees Naise toimetus soovib imelisele naisele Merle Palmistele palju õnne sünnipäevaks! Kustumatut sära, kirge ja loovust meie erakordsele diivale.

Palju õnne erakordsele diivale! Näitleja Merle Palmiste ning T-Perfume’i lõhnakunstnik, Tony Veiler esitlesid uut parfüümi Diva
Palju õnne erakordsele diivale! Näitleja Merle Palmiste ning T-Perfume’i lõhnakunstnik, Tony Veiler esitlesid uut parfüümi Diva Foto: Mihkel Maripuu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles